راه اندازی کافی شاپ + مشاوره اولیه رایگان 09127900928

افتتاح یک کافه

راه اندازی کافی شاپ یکی از متداول ترین مدل های کسب و کار است که در سال های اخیر، علی الخصوص در شهرهای پر جمعیت بسیار رواج پیدا کرده است.

 

مشاوره رایگان راه اندازی کافی شاپ 

یکی از دلایل رونقِ این مدل کسب و کار، جذابیت بصری و نگاهی است که از بیرون به این کسب و کار می شود.

کافه فضایی برای تفریح و گذران اوقات فراغت است و مردم عادی هر بار که به کافه پا می گذارند صرفا جذابیت های این کسب و کار را می بینند و به سرعت تصمیم به افتتاح یک کافه برای خودشان می گیرند.

این شکل از افتتاح کافه شاید تا سال های گذشته به سود دهی و موفقیت می رسید، اما این روزها راه اندازی کافی شاپ یک مقوله ی کاملا تخصصی است.

مراحل راه اندازی کافی شاپ

راه اندازی یک کافی شاپ دارای مراحل مختلفی است که می بایست با دقت انجام شود. زیرا یک اشتباه کوچک در مراحل اولیه می تواند به ضررهای مالی جبران ناپذیری ختم شود.

در مرحله ی اول باید یکی از سه روش زیر را انتخاب کنید:

  • خرید حق امتیاز یک برند کافی شاپ (فرانچایز)
  • تاسیس و راه اندازی کافی شاپ از نقطه ی صفر
  • خریدن یک کافی شاپ آماده و تجهیز شده

خرید حق امتیاز یک برند کافی شاپ (فرانچایز)

فرانچایز (Franchise) به معنای حق امتیاز است، در این مدل از تاسیس کافی شاپ، شما حق امتیاز یک برند فعال را تهیه می کنید، درواقع شما به عنوان یک نماینده از یک برند، فعالیت خود را آغاز خواهید کرد.

در این روش، تمامی متدهای راه اندازی و مدیریت توسط صاحب برند انتخاب و اجرایِ آن به عهده ی شخص سرمایه گذار خواهد بود.

تاسیس و راه اندازی کافی شاپ از نقطه ی صفر

در مدلِ دوم شما از نقطه ی صفر شروع خواهید کرد که این موضوع چالش های بسیاری را پیش رو دارد.

برای رفع این چالش ها باید یک فرد متخصص در کنار شما باشد، فردی با عنوان شغلیِ ” راه انداز کافی شاپ ”

اگر فردِ راه انداز را از بین افراد متخصص و حرفه ای انتخاب کنید، می توانید چالش های راه اندازی کافی شاپ را به حداقل برسانید.

وظایف راه انداز کافی شاپ

راه اندازی کافه

فردِ متخصص باید از نقطه ی صفر که همان انتخاب کانسپت و سبک کاری است، وارد پروژه شود.

در ادامه به عمده وظایف یک مشاور و راه انداز کافی شاپ می پردازیم.

  1. مشاوره در زمینه انتخاب سبک کافی شاپ
  2. مشاوره در زمینه انتخاب برند
  3. مشاوره در زمینه انتخاب محل پروژه
  4. مشاوره در زمینه طراحی و دکوراسیون داخلی
  5. ارائه ی چیدمان مناسب برای کانتر و سالن
  6. ارائه ی نقشه ی بار و چیدمان دستگاه ها و تجهیزات
  7. نوشتن منوی نوشیدنی ها با توجه به سبک انتخاب شده
  8. مشاوره در زمینه ی استخدام پرسنل برای کافی شاپ
  9. آموزش نوشیدنی ها به افراد فعال در کانتر
  10. آموزش پرسنل فعال در سالن (ویتر، ویترس)
  11. تحلیل قیمت ها و تعیین قیمت منوی کافی شاپ (cost control)
  12. کنترل کیفی دوره ای کافی شاپ

و بسیاری از موارد دیگر که عموما در قراردادهای راه اندازی قید می شوند.

شما می توانید نمونه قرارداد راه اندازی کافی شاپ و رستوران را از لینک زیر دریافت کنید.

دانلود نمونه قرارداد راه اندازی کافی شاپ

البته این قرارداد و بندهای موجود در آن می تواند بسته به نوع، سبک و اندازه ی پروژه، دست خوشِ تغییر شود.

خریدن یک کافی شاپ آماده و تجهیز شده

در مدل سوم شما می توانید یک کافه ای که در حال واگذاری است را به صورت یک جا خریداری کنید.

این روش ریسک های بالایی دارد و حتما در این روش نیز باید از یک راه انداز کافی شاپ مشاوره بگیرید تا درباره دلایل واگذاری کافه تحقیق کند.

همینطور راه انداز باید بیلانِ فروش کافه را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد تا از ورود شما به یک پروژه شکست خورده جلوگیری کند.

تجهیزات راه اندازی کافه

پیشنهاد می کنیم قبل از خرید تجهیزات، ابتدا منوی خود را نهایی کنید و سپس نسبت به آیتم های منو، تجهیزات خود را خریداری کنید.

در ادامه به تعدادی از تجهیزات متداول که در فروشگاه های تچهیزات کافی شاپ موجود است، اشاره می کنیم.

  • دستگاه اسپرسو 
  • آسیاب قهوه
  • برنر 
  • قاشق چای خوری
  • سایفون 
  • کمکس 
  • ترازو قهوه
  • نیدل 
  • ایروپرس 
  • فائل 
  • وی ۶۰
  • کلور 
  • لولر 
  • تمپر 
  • پیچر 
  • ناک باکس 
  • تمیر مت 
  • جزوه 
  • فرنچ پرس 
  • کالیتا
  • کلد برو 
  • لیوان دمنوش 
  • آسیاب دمی 
  • کتل برقی 
  • کتل سرور 
  • قوری چای 
  • بانکه قهوه 
  • کاپ قهوه
  • شات آب 
  • ماگ 
  • تخته رست
  • استند برنر 
  • بلندر 
  • شیکر بوستون
  • شیکر کوبلر 
  • مادلر 
  • جیگر 
  • استرینر 
  • بار اسپون 
  • لمون جویسر 
  • پنس گارنیش 
  • ماشه یخ
  • اسکوپ بستنی 
  • بار مت 
  • روان ریز 
  • تخته کار 
  • چاقو 
  • پوست کن 
  • پمپ سس
  • پودر پاش 
  • یخچال فریزر 
  • شو کیک 
  • کدی بار 
  • استند سیروپ 
  • انواع لیوان
  • دستمال پولیش
  • باکس قاشق چنگال
  • کارد و چنگال کیک  
  • ظروف پلاستیکی

ایده های راه اندازی کافی شاپ

همانطور که قبلا اشاره شد برای راه اندازی کافه باید حتما از یک سبک و کانسپت خاص پیروی کنید.

کافه ی شما باید سبک خاص خود را داشته باشد و این سبک باید در تمامی قسمت های کافی شاپ مشهود باشد.

مثلا نوشیدنی های موجود در منو، متریال استفاده شده در دکوراسیون، رنگ سازمانیِ انتخاب شده، نوع پوشش پرسنل، روش چیدمان

وسایل و تجهیزات، همه و همه باید از سبک اولیه ی انتخاب شده پیروی کنند.

سبک عربی

اگر بخواهیم در این باره مثالی بزنیم می توانیم به سبک عربی اشاره کنیم

اگر این سبک را برای کافه خود انتخاب کنبد باید نوشیدنی های عربی مثل قهوه عربی (دلّه )، دمنوش های عربی (چای مراکشی) را در منو انتخاب کنید

همچنین در طراحی و دکوراسیون باید از اِلِمان های معماری عربی استفاده شود.

پروژه های راه اندازی شده توسط تیم ما:

کافه “با کلاه” در شهر تهران (سال 92)

کافه “ژاکت” در شهر تهران (سال 93)

کافه “راندوو” در شهر کرج (سال 93)

کافه “کیپو” در شهر ساوه (سال 97)

کافه “مینوک” در شهر اهواز (سال 99)

کافه “سیمپل” در شهر یزد (سال 1401)

کافه “شرجی” در شهر بندرعباس (سال 1401)

کافه “چاوان” در شهر کرج (سال 1402)

کافه “فریا” در شهر تهران – هروی (سال 1402)

کافه “سالرنو” در شهر تهران – شهرک غرب (سال 1402)

کافه “ماکائو” در شهر اندیشه ( سال 1402)

کافه “آلپت” در شهر تهران – یوسف آباد (سال 1402)

کافه رستوران M در شهر تهران – آجودانیه ( سال 1402 )

کافه نان “ویمونت” در شهر تهران – پونک (سال 14202)

کافه “امیس” در شهر تهران – آریاشهر (سال 1402)

هزینه راه اندازی کافه

سرمایه اولیه برای راه اندازی کافی شاپ بسیار متغیر است زیرا عمده ی هزینه ی راه اندازی مربوط به خرید وسایل و تجهیزات است.

اکثر این تجهیزات وارداتی است و با توجه به نوسانات قیمت دلار، قیمت این تجهیزات هم دچار نوسانات زیادی می شود.

از این رو نمی توان عدد دقیقی را برای این موضوع متصور بود.

اما نکته ای که ما پیشنهاد می کنیم و همواره در مشاوره ها به آن تاکید داریم این است که با سرمایه کم بهتر است که کافی شاپ راه اندازی نکنیم!

با توجه به اینکه صنعت غذا و نوشیدنی این روزها بسیاربه روز شده و پیشرفت کرده است، رقابت در این حوزه کاری بسیار دشوار است و موفقیت یک کافه یا رستوران نیاز به سرمایه زیاد و تخصص دارد.

از این رو با سرمایه ی کم نمی توان وارد این صنعت شد و بهتر است آن سرمایه در حوزه های دیگری سرمایه کذاری شود.

کتاب طعم شناسی به زبان آدمیزاد

انتخاب محل ایده آل برای تاسیس کافی شاپ

انتخاب محل مناسب جهت راه اندازی کافی شاپ یکی از مهمترین بخش ها در در این فرآیند است.

جای پارک کافی شاپ

در انتخاب محل کافی شاپ همیشه صحبت از جای پارک مناسب در مقابل و یا اطرافِ کافه است.

اما در شهرهای بزرگ و شلوغ این موضوع یک چالش است چون اکثر نقاط شهر، علی الخصوص مناطق پر رفت و آمد با مشکل جای پارک روبرو هستند.

این موضوع در شهری مثل تهران بسیار اهمیت دارد و یکی از عواملی است که مشتریان را به سمت کافی شاپِ شما سوق می دهد.
پس در زمان انتخاب مکان، جای پارک را به عنوان یکی از عوامل مهم در نظر بگیرید.

محلیّت کافی شاپ

بهتر است کافه در مکانی شلوغ و پر رفت و آمد قرار داشته باشد تا بتواند فروشِ خوبی را رقم بزند.

همچنین پیشنهاد می شود کافه خود را در محله هایی با سطحِ درآمدی بالاتر افتتاح کنید

زیرا همچنان رفتن به کافه یک تفریح است و جزء خدمات لوکس محسوب می شود و برای افرادی با درآمد کم، جزء اولویت ها نیست.

متراژ مناسب برای راه اندازی کافه

متراژ کافه نیز به سبک اولیه شما بستگی دارد. برای مثال اگر قصد دارید یک کافه بیرون بر(take away) افتتاح کنید

متراژی حدود 20 متر نیز می تواند کافی باشد. اما اگر قصد افتتاح یک کافه ای برای میزبانی از مشتریان دارید، حداقل 100 متر فضا نیاز خواهید داشت.

در استاندارد راه اندازی کافه، حدود 25 درصد از فضا به کانتر اختصاص داده می شود و مابقی فضا برای پذیرایی از مشتریان، دکور و چیدمان می شود.

رعایت قوانین اتحادیه کافی شاپ در انتخاب محل

یکی از قوانینی که در هنگام اخذ جواز کسب کافی شاپ باید در نظر داشته باشید محدودیت هایی است که برای محلِ کافه در نظر گرفته شده است.

برای مثال در نزدیکی کافه شما نباید مدرسه دخترانه یا آرایشگاه زنانه وجود داشته باشد.

پس باید این نکات را جدی بگیرید.

بررسی رقبا در منطقه

در هنگام بررسی محل مورد نظر، سری به رقبا بزنید و نوع کسب و کارِ آن ها را بررسی کنید تا هم با پتانسیل منطقه آشنا شده و هم سبک کاری رقبای خود را تحلیل کنید.

گرفتن مجوز کافی شاپ

برای فعالیت بی دغدغه لازم است تا برای گرفتن جواز کسب کافه اقدام کنید.

در هر شهری کاغه ها زیر نظر اتحادیه ای مخصوص به خود هستند.

برای مثال در شهر تهران اتحادیه ای با عنوان “اتحادیه آبمیوه، بستنی و کافی شاپ” مسئولیت امور صنفی کافه ها را به عهده دارد.

برای دریافت مجوز کافی شاپ ابتدا باید مدارک زیر را تکمیل کنید:

  • ارائه سند مالکیت شامل یکی از موارد زیر:
  1. اجاره‌نامه رسمی یا عادی
  2. بنچاق
  3. مبایعه‌نامه
  4. حکم قطعی دادگاه مبنی بر الزام تنظیم اجاره‌نامه
  5. رسید معتبر پرداخت اجاره‌بها
  6. ارائه قرار دادهای منعقدشده بین متقاضی پروانه کسب با ادارات و سازمان‌های دولتی
  • اصل و کپی تمام صفحات شناسنامه در دو نسخه
  • اصل و کپی کارت ملی در دو نسخه
  • ارائه آخرین مدرک تحصیلی
  • ارائه سوابق کاربری تجاری یا اداری یا کارگاهی محل کسب (عوارض مشاغل و کسب و پیشه)
  • کسب رضایت مالک به منظور تغییر شغل
  • گواهی پایان خدمت نظام وظیفه
  • 12 قطعه عکس ۴×۳
  • کدپستی ۱۰ رقمی واحد صنفی (کپی قبض تلفن واحد صنفی)
  • در صورت داشتن پروانه کسب قبلی، ارائه فتوکپی جواز کسب
  • در صورت موروثی بودن ملک، ارائه رضایت محضری سایر وراث به همراه اصل و فتوکپی شناسنامه ورثه و اصل و فتوکپی گواهی حصر وراثت

درباره قهوه آموزش ببینید

توصیه می شود که قبل از راه اندازی کافه، حتما در دوره های آموزش باریستا شرکت کنید.

اگر خودتان درباره قهوه و نوشیدنی ها اطلاعات کاملی داشته باشید، می توانید کیفیت نوشیدنی های خود را بهتر چک کرده و همواره بر کارِ پرسنلِ خودتان نظارت کنید.

راه اندازی کافی شاپ برای بانوان

فضای کافه برای فعالیت بانوان فضای مناسبی است. به زبان ساده تر، حضور بانوان در کافه باعث می شود که فضای آرام تری برای مشتریان شکل بگیرد و این موضوع یک مزیت رقابتی است که می تواند به رونق هره بیشتر کافه بیانجامد.

از طرفی شغل کافه داری می تواند به استقلال درآمدی برای بانوان منجر شود؛ اینکه یک خانم کافه ای زیبا و پر رونق داشته باشد به اعتماد به نفسِ بیشتر برای او منجر خواهد شد.

قوانین راه اندازی کافی شاپ برای خانم ها

از نظر کلی در روند مدیریت کافه برای بانوان و آقایان تفاوتی وجود ندارد، اما برای فعالیت در کشورِ ما از نظر قانونی اندکی تفاوت وجود دارد!

یکی از این تفاوت ها این است که جواز کسبِ صنفِ کافی شاپ به نام بانوان صادر نمی شود!!!

ابتدا باید جواز به نام یک آقا صادر شده و سپس نام آن خانم به عنوان مباشر در جواز کسب قید شود.

در اینجا باید به این موضوع اشاره کنم که خوشبختانه خانم های بسیاری در کشورِ ما صاحبِ یک برندِ کافی شاپِ موفق هستند و با وجود محدودیت ها توانسته اند علاوه بر راه اندازی یک کسب و کارِ عالی؛ برای افراد زیادی اشتغال زایی نیز انجام دهند.

راه اندازی کافه تیک اوی

کافه تیک اوی یا همان کافه بیرون بر یکی از سبک های کافه است که در آن صرفا نوشیدنی ها به صورت بیرون بر تهیه و سرو می شوند و نیاز به ایجاد فضایی برای نشستن و سرو برای مشتری نیست.

کافه های بیرون بر محاسن و معایب خاص خود را دارد.

از محاسن کافی شاپ تیک اوی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • مغازه ای با متراژ پایین نیاز دارد
  • هزینه دکوراسیون کافه کاهش می یابد
  • نیاز به تهیه میز و صندلی نیست
  • پرسنل کمتری استخدام می شوند
  • نیاز به تهیه ظروف سرو نیست

اما کافه تیک اوی معایبی نیز دارد:

برای فروش بیشتر در کافه های بیرون بر نیاز است تا محل پروژه در یک مکان شلوغ یا برِ یک خیابان پر رفت و آمد تعبیه شود که این موضوع حق انتخاب را پایین آورده و همچنین قیمت خرید یا اجاره ملک نیز افزایش چشمگیری پیدا می کند.

از دیگر معایب کافی شاپ تیک اوی الزام به تعیین قیمت ارزان است. مشتری از کافه بیرون بر توقع دارد تا قیمت پایین تری نسبت به کافه هایی که محل نشستن دارند تعیین کند.

راه اندازی کافه باغ

کافه باغ ها همواره جزو یکی از پرطرفدار ترین سبک های کافه هستند. این سبک کافه ها نیاز به باغ یا باغچه هایی با متراژی بالای 500 متر دارند تا بتوان در آن ها همزمان نوشیدنی و غذا را سرو نمود.

کافه هایی که در باغ ها یا فضاهای سبز راه اندازی می شوند همیشه مقصد گردشگری خانواده ها هستند پس بهتر است در آن ها علاوه بر نوشیدنی، یک منوی غذای ایده آل نیز تعریف شود.

راه اندازی کافه صبحانه

صبحانه از وعده های بسیار مهم در برنامه غذایی انسان است. این روزها به دلیل مشغله های کاری، خصوصا در شهرهای بزرگتر، کافه ها انتخاب مناسبی برای سرو صبحانه های مختلف هستند.

کافه صبحانه یکی از سبک های بسیار رایج است که در آن صبحانه های بین المللی و متنوعی سرو می شود.

بعضی از کافه ها صبحانه را به صورت سلف سرویس ارائه می دهند و برخی دیگر به صورت پرس و جداگانه سرو می کنند.

راه اندازی کافه صبحانه نیاز به یک منوی نوشیدنی خاص دارد تا بتواند هم از نظر سلامت و هم از نظر طعم برای مشتری جذابیت ایجاد کند.

راه اندازی کافه بیرون بر

کافه بیرون بر در واقع همان کافه تیک اوی هست که به نام بیرون بر نیز شناخته می شود. این روش مزایا و معایبی دارد که بالاتر به آن اشاره شدو

راه اندازی کافه کوچک

کافه نیازمند یک فضای استاندارد برای راه اندازی است. متراژ هر پروژه ای باید با نوع و سبکِ آن پروژه تناسب داشته باشد. برای مثال یک کافه بیرون بر ( تیک اوی ) می تواند در متراژ کوچکتری راه اندازی شود و طبیعتا کافه ای که بیرون بر نباشد، نیازمند فضای سالن برای سرو انواع نوشیدنی هاست و به متراژِ بیشتری نیاز دارد.

اما اگر قصد دارید کافه ای داشته باشید که درآن از میهمانان خود پذیرایی کنید، حداقل باید یک فضای صد متری را مد نظر داشته باشید.

راه اندازی کافه قلیون

قلیان یکی از آیتم های پرطرفدار و پر سود است که این روزها در منوی کافه ها حضوری پر رنگ دارد. اما نوعِ به کارگیریِ این آیتم در منویِ کافه، نقشِ بسزایی در سودآوری مجموعه شما دارد.

برای استفاده صحیح از این آیتم در منو، می توانید از ما مشاوره بگیرید.

راه اندازی کافه نان

یکی از سبک های پرطرفدار و فراگیرِ این روزها، کافه نان ها هستند. به کارگیری انواع دسر های بر پایه ی خمیر ترش در کنارِ نوشیدنی های بر پایه ی قهوه، می تواند هر مخاطبی را جذب کند.

برای مثال اگر یک کروسان، به صورت گرم در کنار یک قهوه سرو شود، برای مشتری بسیار جذاب است یا اینکه اگر چند مدل دسر بر پایه نان داشته باشید می توانید یک منوی ایده آل و جذاب برای مشتری خود داشته باشید.

راه اندازی کافه کتاب

کافه ها همیشه جزو محیط های فرهنگی هستند و مطالعه کردن در این محیط ها همیشه لذت بخش است. کافه کتاب سبکی از کافه است که در هنگام راه اندازی آن قفسه هایی برای قرارگیری کتاب در آن تعبیه می شود و مشتریان می توانند هنگام نوشیدنِ قهوه و انواعِ نوشیدنی های دیگر، مطالعه نیز انجام دهند.

نتیجه گیری

در این مطلب سعی کردیم نکات اولیه راه اندازی یک کافه را با شما مطرح کنیم

بی شک راه اندازی یک کافی شاپ مراحل سخت و پیجیده تری دارد که حتما در ادامه بیشتر در این باره خواهیم نوشت.

اگر شما نکته ای به خاطرتون میاد حتما برای ما در قسمت نظرات بنویسید.

برای دریافت مشاوره رایگان درباره ی راه اندازی کافی شاپ ، کلیک کنید

اگر این مطلب مفید بود آن را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

پادکست کافی پلاس

۱۸ نظر در “راه اندازی کافی شاپ + مشاوره اولیه رایگان 09127900928

  1. علیرضا می گوید :

    به نکات خوبی اشاره کردین، در بخش سرمایه و کنترل هزینه ها خیلی باید دقت بشه.
    این تجربه ی خودمه
    چون خیلی هزینه های پیش بینی نشده داشتیم و باعث شد با بدهی و استرس پروژه رو شروع کنیم

    • رضا پورمحمودیان می گوید :

      ممنون از نظرتون
      بله کنترل هزینه ها نکته ی بسیار مهمی هست و حتما درباره این موضوع محتوا خواهم نوشت

  2. مریم می گوید :

    ممنون از توضیحاتتون
    من و همسرم قصد راه اندازی کافه داریم.
    ممنون میشم مارو راهنمایی کنین
    چطوری میتونیم با شما تماس بگیریم؟

    • رضا پورمحمودیان می گوید :

      سلام بر شما
      خوشحال میشم با بنده تماس بگیرین
      مشاوره اولیه ما رایگان هست
      ۰۹۱۲۷۹۰۰۹۲۸
      من در خدمتم

    • رضا پورمحمودیان می گوید :

      سلام بر شما
      باعث افتخاره که بتونم برای مشاوره در خدمتتون باشم
      هزینه مشاوره اولیه ما رایگانه
      اگر کمکی لازم بود در خدمتم

    • رضا پورمحمودیان می گوید :

      برای دریافت اطلاعات کامل درباره راه اندازی کافه با من تماس بگیرید
      ۰۹۱۲۷۹۰۰۹۲۸

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *