ترکیب شیر و قهوه چه نام دارد؟

انواع قهوه هایی که در ترکیب با شیر آماده می شوند، کدامند؟

ترکیب شیر و و قهوه یکی از پرطرفدار ترین ترکیب های قهوه است. اگر در دوره های آموزش باریستا شرکت کرده باشید می دانید که یکی از بیشترین تمرکز های اساتید برای آموزش لاته آرت می باشد زیرا که هنرجو ها نیز علاقه شدید به ایت ترکیب دارند.

ترکیب شیر و قهوه

چه طرفدار ترکیب شیر و قهوه باشید چه نباشید، در زمان خرید قهوه، حتما یک نکته توجه تان را جلب کرده است. و آن این است که در بین انواع قهوه هایی که در دنیا هستند، قهوه هایی که در ترکیب با شیر آماده می شوند، نسبتا زیادند.

این حقیقتی است غیر قابل انکار که در دنیای بسیار بزرگ قهوه، شیر ماده ای همیشگی و جدا نشدنی است. حال در برخی از قهوه ها به عنوان ماده ای فرعی به حساب می آید. و در قهوه های دیگر ماده ای ضروری است که قهوه بدون اضافه کردن شیر آماده نمی شود.

در این مقاله قصد داریم به قهوه های دسته دوم بپردازیم و قهوه هایی را معرفی کنیم که برای درست کردن آنها حتما به شیر نیاز داریم.

انواع قهوه با شیر

لازم است در ابتدای صحبت به ۲ نکته اشاره کنیم. اول اینکه در ترکیب شیر و قهوه برخی از این قهوه ها، شیر به تنهایی اضافه می شود و در برخی دیگر شیر به همراه فوم شیر اضافه می شود.

و دوم اینکه هرچند می توان شیر را بصورت عادی به قهوه ها اضافه کرد، ام روش صحیح آن به این صورت است که شیر بخار داده شده را به قهوه اضافه کرد. برا داشتن شیر بخار داده شده بهترین کار، خرید اسپرسو ساز است. با این کار هم شیر بخار داده شده دارید و هم اسپرسو. اما اگر شرایط خرید دستگاه اسپرسو ندارید می توانید از روش های دیگر برای دم آوری قهوه در منزل استفاده کنید.

قهوه لاته یا لته

این قهوه از ترکیب شیر و قهوه اسپرسو تشکیل شده است. اگر یک فجان قهوه لاته را از کنار ببینید، محتویات داخل آن شامل ۳/۱ قهوه اسپرسو و ۳/۲ شیر بخار داده شده است. و بر روی سطح قهوه یک لایه بسیار نازک از فوم شیر که با طرح های زیبا و خلاقانه بر روی فنجان قهوه ایجاد شده اند.

فلت وایت

فلت وایت همان قهوه لته است که در استرالیا به فلت وایت شناخته می شود. با این تفاوت که سعی بر این است که آن لایه نازک فوم شیر بر روی قهوه ایجاد نشود.

کاپوچینو

کاپوچینو یک نوشیدنی ایتالیایی است که عموما برای صبحانه سِرو می شود. اما یک فنجان کاپوچینو شامل ۳/۱ قهوه اسپرسو، ۳/۱ شر بخار داده شده و ۳/۱ فوم شیر است. که روی فوم شیر را با پودر قهوه یا کاکائو تزیین می کنند.

انواع موکا

و اما موکا (mocha coffee)، یک ترکیب شیر و قهوه بسیار خوشمزه که هم میتواند نظر طرفداران قهوه را به خودش جلب کند و هم عاشقان شکلات را. برای درست کردن موکا کافی است قهوه اسپرسو را داخل لیوان قهوه ریخته و سپس به اسپرسو، شکلات آب شده اضافه کرد.

شیر فوم داده شده و فوم شیر هم بر روی شکلات میریزیم. و در انتها روی موکا را با خامه یا مواد دیگر تزیین می کنیم. موکا انواع مختلفی دارد که مواد دیگری را هم به این ترکیب اضافه می کنند، اما موکای اصلی با این رسپی است.

علاوه بر این قهوه ها، نوشیدنی های قهوه دیگری هم وجود دارد که از ترکیب قهوه هایی که در بالا به آنها اشاره کردیم تهیه می شوند. یا با اضافه کردن مواد دیگری که باعث می شود قهوه های جدید به وجود آید. مانند: لاته ماکیاتو، فراپاچینو، ماکیاتو، … .

شیر قهوه

سوالات متداول

به ترکیبات این قهوه ها، شکر هم اضافه می شود؟

بصورت صحیح خیر. زیرا شیر دارای نوعی قند طبیعی است اما اضافه کردن شکر به سلیقه خودتان بستگی دارد.

برای سرو این قهوه ها باید از لیوان های مخصوصی استفاده کرد؟

بله هر کدام از ترکیب شیر و قهوه، فنجان مخصوص سِرو دارند. اما برای مصرف شخصی یا روزانه نیازی نیست حتما از فنجان مخصوص استفاده کنید.

دمای شیر

یکی دیگر از مسائلی که باید زمان ترکیب شیر و قهوه مورد توجه قرار بگیرد، دمای مناسب شیر و میزان چربی آن است.

مشکل شیر “جوشیده” چیست؟

در شیر جوشیده گرما شروع به تغییر ماهیت پروتئین های موجود در شیر میکند که باعث از بین رفتن قند یا شیرینی شیر میشود و بافت شیر از بین میرود. داشتن میکرو فوم یا فوم اتاندارد برای لاته آرت در دمای 70 درجه تقریبا غیر ممکن است. پس دمای شیر را بین 55 تا 62 درجه سانتیگراد نگه دارید و این نکته را به مشتریانی که خواستار نوشیدنی خیلی داغ هستند بازگو کنید.

روبوستا یا عربیکا برای ترکیب بهتر است؟

جواب این سوال کاملا سلیقه ای می باشد! برخی ممکن است ترکیب شیر و قهوه را با گونه ی روبوستا دوست داشته باشند که کمی تلخ تر و کافئین بیشتری دارد. برخی هم ممکن است ترکیب شیر و قهوه را با گونه عربیکا دوست داشته باشند.

اما عموما قهوه تک خواستگاه طعم یاد های جذاب تری نسبت به گونه های دیگر دارند که عموم آن ها قهوه عربیکا می باشد.

به یاد داشته باشید که فروش قهوه عربیکا در دنیا به مراتب بیشتر از فروش قهوه روبوستا است.

نتیجه گیری

میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان هروز صبح خود را با قهوه آغاز می‌کنند و این نوشیدنی با عطر و رایحه دل‌انگیز جایگاه ویژه‌ای دارد. ترکیب شیر و قهوه یک گزینه فوق‌العاده برای عاشقان قهوه است و انواع نوشیدنی‌های مختلفی اعم از لته، کاپوچینو، موکا و… آماده می‌شوند.

ترکیب شیر و قهوه طرفداران بی‌شماری در کشورهای مختلف دارد و در کشورهای مختلف نام‌های گوناگون شناخته می‌شود. در فرانسه آن را با نام Café au Lait سرو می‌شود و در کشورهای دیگر از جمله کشور خودمان با نام قهوه با شیر شناخته می‌شود.

امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. به یاد داشته باشید نظرات شما برای ما بسیار ارزشمند است.

پیج اینستاگرام

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *