آنچه در این مطلب می خوانید:
آموزش تخصصی کالیبریشن اسپرسو
کالیبریشن اسپرسو، مجموع عواملی است که در آماده سازی یک اسپرسو ایده آل نقش دارند و با رعایت استانداردِ این عوامل می توانیم یک اسپرسو خوشمزه و خوش طعم را آماده کنیم. در دوره کالیبریشن اسپرسو تمامی نکات به صورت تئوری و عملی تمرین و تکرار خواهند شد.
اسپرسو چیست؟
در ابتدا باید درباره اسپرسو، این نوشیدنی جذاب با شما صحبت کنم.
اسپرسو یکی از روش های دم آوری قهوه است که با استفاده از دستگاه اسپرسو تهیه میشه و به خاطر وجود فشار، به صورت عصاره ای غلیظ آماده میشه
به این دلیل به این روش دم آوری، عصاره گیری یا extraction نیز گفته میشه.
در عصاره گیری اسپرسو به صورت ایده آل، عوامل زیادی دخیل هستند. کوچکترین خطا می تواند در طعم و ظاهر عصاره نهایی اختلال ایجاد کند.
عوامل تاثیرگذار در عصاره گیری اسپرسو
- وزن قهوه
- سایز آسیاب قهوه
- فشرده سازی ایده آل (تَمپ)
- دمای آب
- فشار
کنترل هریک از این عوامل می تواند در عصاره گیری استاندارد اسپرسو نقش داشته باشد. اما شما باید به صورت عملی هریک از این عوامل را بررسی کنید تا بتوانید به تاثیراتِ آن ها پی ببرید.
کارگاه تخصصی کالیبریشن اسپرسو
ما در دوره کالیبریشن اسپرسو به صورت تخصصی، تمامی عوامل تاثیرگذار در عصاره گیری اسپرسو را بررسی می کنیم و به صورت عملی با هنرجویان تمرین و تکرار خواهیم داشت.
سرفصل های دوره کالیبریشن اسپرسو
- نقش فرآیند برشته کاری قهوه در آزادسازی اسیدهای آن
- کنترل اسیدیته قهوه در عصاره گیری اسپرسو و نقشِ اسیدها در طعم شناسی اسپرسو
- بررسی تاثیر دما و فشار در عصاره گیری اسپرسو
- روش کار با رفرکتومتر یا tdsmeter در عصاره استاندارد
- روش کار با چارت تخصصی اسپرسو انجمن قهوه تخصصی (SCA)
- بررسی ویژگی های طعمی، ظاهری و… در اسپرسو over, under, ideal
پیش نیازهای شرکت در دوره کالیبریشن اسپرسو
پیش نیاز شرکت در این دوره، دوره تخصصی آموزش باریستا است و افرادی که در این دوره شرکت می کنند می بایست اطلاعات پایه ای باریستایی را آموخته باشند و به مفاهیم اولیه باریستایی اشزاف داشته باشند.
این دوره به صورت تخصصی درباره اسپرسو است و صرفا به عصاره گیری اسپرسو و عوامل تاثیر گذار در آن خواهیم پرداخت.
تاریخ برگزاری دوره تخصصی کالیبریشن اسپرسو
این دوره طی دو روز برگزار خواهد شد
2 و 3 دی ماه 1402 از ساعت 10 صبح تا 2 بعد ازظهر
محل برگزاری دوره کالیبریشن اسپرسو
آکادمی حامی کافه : تهران، خیابان آیت الله کاشانی، حیابان بهنام، نبش خیابان فهیمی، پلاک 16 واحد 13
هرینه دوره
هزینه دوره تخصصی کالیبریشن اسپرسو 3.900.000 تومان
اطلاعات بیشتری نیاز دارید؟ با مدرس این دوره تماس بگیرید
طرز تهیه اسپرسو با موکاپات
نوشیدنی که با ابزار موکاپات آماده می شود را نمی توان اسپرسو نامید. نوشیدنی اسپرسو صرفا باید با استفاده از دستگاه اسپرسو و تحت دما و فشار استاندارد آماده شود.
ترکیب قهوه اسپرسو چیست؟
نوشیدنی اسپرسو حاصل عصاره گیریِ قهوه ی خالصِ آسیاب شده است و به آن هیچ مواد افزودنی اضافه نمی شود. هرگونه افزودنی به اسپرسو، یک نوشیدنی جدید خلق می کند. مانند کاپوچینو که ترکیبی از شیر و اسپرسو است.
عوارض قهوه اسپرسو چیست؟
در دوره کالیبریشن اسپرسو درباره تاثیرات مختلف قهوه اسپرسو صحبت خواهیم کرد. اگر بدنِ سالمی دارید و دچار بیماری خاصی نیستید، اسپرسو نه تنها عوارضی برای شما ندارد، بلکه بسیار مفید نیز هست. این نوشیدنی اگر در ابتدای روز نوشیده شود باعث انرژی مضاعف و نشاطِ شما خواهد شد. البته توصیه می کنیم اسپرسو را با معده ی خالی و در حالتِ ناشتا میل نکنید زیرا اسیدهای موجود در آن ممکن است باعث آسیب به معده شود.
همینطور توصیه می کنیم پس از ساعت 6 بعدازظهر نیز از مصرف قهوه امتناع کنید زیرا می تواند در خوابِ شما تاثیراتِ منفی داشته باشد.
اما اگر ورزشکار هستید، قبل از شروع تمریناتِ ورزشی می توانید از اسپرسو استفاده کنید و تمرینات خود را با انرژی مضاعفی انجام دهید.
نسبت آب به قهوه در اسپرسو
نسبت آب و قهوه در نوشیدنی اسپرسو 1 به 2 است.
به بیان دیگه اگر 18 گرم قهوه آسیاب شده را داخل پرتا فیلتر بریزید، بهتر است عصاره ای با وزن 36 گرم در داخل فنجان داشته باشید.
البته بهتر است که این مقدار عصاره را در مدت زمانی بین 20 تا 30 ثانیه آماده کنید تا بتوانید یک اسپرسوی ایده آل داشته باشید.
منظور از عصاره ی ایده آل قهوه ای با بالانس طعمی بین تلخی و ترشی است که طعمِ پایانی جذابی دارد.