میکسولوژی چیست؟

میکسولوژی ؛ واژه پر تکرار این روزها!

میکسولوژی چیست؟ سوالی که ذهن خیلی از علاقمندان به صنعت نوشیدنی را اشغال کرده است.

در عرصه مدرن نوشیدنی­های کوکتل، اصطلاح، “میکسولوژی” (ترکیب کردن) و “ترکیب کننده” به عنوان بخش معمول از واژگان بار و کافی شاپ ­ها به حساب می­ آید.

امروزه این لغات بیش از پیش برای توضیح در رابطه با نحوه ترکیب کردن کوکتل ­ها و افرادی که این کار را انجام می­ دهند، مورد استفاده قرار می­ گیرد.

سوالی که ایجاد می ­شود این است که تفاوت یک میکسولوژیست با متصدی بار چیست؟ جواب این سوال آسان نیست و چگونگی تفسیر تعاریف این دو لغت جای بحث دارد.

میکسولوژی چیست؟

میکسولوژی به چه معناست؟

به عنوان یک تعریف پایه، میکسولوژی اصطلاح دیگری برای ترکیب کردن نوشیدنی­ها است و ترکیب کننده (میکسولوژیست) نیز اصطلاح دیگری برای متصدی بار یا مسئول اصلی بار است.

با این حال، میکسولوژی به صورت کلی به عنوان مطالعه دقیق و جامع هنر و مهارت ترکیب کردن نوشیدنی­ها به حساب می­آید. به بیان دیگر می توان میکسولوژی را مطالعه شیمی نوشیدنی­ها و میکسولوژیست را فردی بیان کرد که این علم را مطالعه و تمرین می­کند.

لغت­نامه مارین-وبستر تاریخ مرتبط با میکسولوژی را با سال 1872 نسبت می­ دهد و آن را به صورت “هنر یا مهارت آماده­ سازی نوشیدنی­ های ترکیبی” تعریف می­ کند.

در این لغت­ نامه، متصدی بار به صورت “فرد ارائه دهنده نوشیدنی­ها در بار” تعریف شده است و بیان شده است که این لغت اولین بار در سال 1825 مورد استفاده قرار گرفت. اساساً این تعریف می­ تواند شفاف و مبهم باشد.

تعریف میکسولوژی و موارد استفاده آن در بین صاحبان بارهای نوشیدنی با شک و ابهام فراوانی مشاهده می ­شود.

این تعاریف، معمولاً چنین برداشتی را ایجاد می­ کنند که میکسولوژیست مهارت بهتر و بیشتری نسبت به متصدی بار دارد.

در حالی که چنین چیزی صادق نیست. هیچ کدام از این افراد نسبت به دیگری ارجحیت ندارد و هریک نیاز به مجموعه مهارت­های یکسان و متفاوت دارند.

میکسولوژیست یا متصدی بار (بارتِندر)؟

آیا میکسولوژیست یک نام فانتزی و علمی برای متصدی بار است؟

از نظر فنی جواب این سوال بله است ولی به طور کلی نشان داده شده است که تفاوت هایی بین این دو حرفه وجود دارد و در برخی موارد این دو لغت به جای هم مورد استفاده قرار می­ گیرند.

با این حال به طور کلی پذیرفته شده است که میکسولوژیست کار ترکیب نوشیدنی­ها و متصدی بار وظیفه ارائه نوشیدنی­ها را بر عهده دارند.

بیشتر بخوانید: حس بویایی و تاثیر آن در طعم شناسی

میکسولوژیست

در صنعت بار، به طور کلی پذیرفته شده است که میکسولوژیست فردی است که ویژگی­های زیر را داشته باشد:

  •  در جهت ایجاد تحول و تکامل در حوزه بار مطالعه و تلاش­هایی را کرده باشد.
  • قدرت ایجاد کوکتل­های نوآورانه، با استفاده از ترکیبات منحصربه فرد، خانگی و یا تاریخی (و یا غیرمعمول) و ترکیب کردن آنها برای ایجاد طعم و مزه منحصربه فرد در نوشیدنی­ها را داشته باشد.
  • در رابطه با کوکتل­های کلاسیک مطالعه و تفکر مجدد داشته باشد.
  • منجر به مشخص کردن و اصلاح تکنیک­ها و نوشیدنی­های مورد استفاده در بار شود.
  • نوشیدنی های قدیمی را به روز رسانی کند.

در فرهنگ کوکتل، میکسولوژیست­ها نام­هایی را نیز برای خود انتخاب می­کنند.

به عنوان مثال، نام مستعار تونی ابو-گانیم[1]، “میکسولوژسیت مدرن[2]” است و یکی از کتاب­های محبوب وی نیز به این نام است.

گری “گاز” رگان[3] نویسنده کتاب “لذت میکسولوژی[4]” توسط بسیاری از افراد این حوزه به عنوان منبع لازم و ضروری مورد استفاده در بار به حساب می­آید.

بسیاری از میکسولوژیست­ ها به عنوان مشاور نیز فعالیت می­کنند و با شرکت­های سازنده نوشیدنی­های الکلی همکاری می­کنند.

این افراد به رشد و توسعه کوکتل­ها و مطرح شدن برندها در رویدادهای عمومی کمک می­ کنند.

علاوه بر این، برخی از میکسولوژیست­ها در بار نیز به طور منظم فعالیت می­کنند.

با این حال، این افراد پیش از حرکت در مسیر شغلی جدید و معرفی به عنوان میکسولوژیست، سال­ها به عنوان مسئول بار فعالیت کرده­اند.

متصدی بار (بارتِندر)

میکسولوژیست

در مقابل میکسولوژیست، عنوان مسئول بار یک مرد یا زن را در ذهن یادآوری می­کند که قادر به آماده سازی تعداد زیادی نوشیدنی ترکیبی با سرعت بالا است.

این افراد معمولاً باهوش و با وظایف چندگانه هستند، که قادر به اجرای تمامی کارها حتی در زمان شلوغ بودن بار نیز هستند.

متصدی بار باید انواعی از مهارت را که برای وی بسیار مهم است داشته باشد. برخی از این مهارت­ها توسط میکسولوژیست­ها به شکل معمول مورد استفاده قرار نمی­گیرد. به طور کلی، متصدی بار نیاز دارد که:

  •  نسبت به کوکتل­های معمول و محبوب آشنایی کامل داشته باشد.
  • قادر به ارائه خدمت به افراد در زمان واحد باشد
  • قادر به مدیریت صندوق بار باشد
  • شلوغی جمعیت را کنترل کند
  • عاشق تعامل با افراد باشد و تصمیم­گیری­های سریع داشته باشد.

افراد شاغل در حرفه متصدی بار، زمانی که در ساخت کوکتل ­ها نیز مهارت کافی را داشته باشند، به عنوان میکسولوژیست شناخته می شوند.

صرف زمان زیاد در پشت میز بار، دیدگاه مناسبی را در رابطه با ذائقه مشتری ارائه می­دهد که در نهایت منجر به رشد و پیشرفت در حرفه خود می ­شود.

علاو ه بر این، بسیاری از دستورهای ابتکاری و محبوب کوکتل توسط متصدیان با هوش ایجاد شده است.

شک و تردید باقی مانده است (یا خیر)

به این مورد باید توجه داشت که هر دو تعریف ارائه شده به نوعی کلیشه­ ای هستند.

بسیاری از افراد ترکیب کننده هستند که در هیچ یک از این دو دسته قرار نمی ­گیرند و تعداد بیشتری نیز در یکی از بخش­ ها تخصص دارند.

به شکل ساده می ­توان بیان کرد که این حوزه بسیار گسترده بوده و فرصت­ های شغلی متعددی را برای افراد دارد.

هر موقعیت در حوزه کوکتل، شایستگی­ های خاص خود را دارد و به همین دلیل تردیدها هنوز هم در این حوزه باقی مانده است.

در حقیقت، بسیاری از جوانب مثبت پشت پرده مخالفت استفاده از “میکسولوژی” قرار گرفته ­اند که بسیاری از این موارد، آن هایی هستند که دیگران به عنوان میکسولوژیست در نظر می گیرند.

[1]– Tony Abou-Ganim’s

[2]– The Modern Mixologist

[3]– Gray “Gaz” Regan

[4]– The Joy of Mixology

دانلود این مقاله به صورت PDF


سایت و پیج اینستاگرام من رو دنبال کنید تا از دنیای هیجان انگیز قهوه و نوشیدنی های سرد همواره مطلع باشید.

نویسنده: رضا پورمحمودیان

کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است.

پیج اینستاگرام من

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *