دم آوری کمکس

تا به حال کمکس دم کردی!؟

سلام من رضا پورمحمودیان هستم و خیلی خوشحالم که به سایت من سر زدین؛ توی این مطلب قصد دارم دم آوری کمکس رو یادتون بدم. البته ویدیوی این آموزش رو هم براتون اینجا قرار دادم تا بهره ی کامل رو ببرید.

کمکس یکی از متدهای دم آوری مرتبط با قهوه های دمی است که اولین بار توسط یک شیمیدان اختراع شد و تا ریخچه آن به قبل از موج سوم قهوه باز می گردد.

دم آوری کمکس

در ابتدا به چه وسائلی نیاز داریم؟

  • کمکس
  • فیلترِ کمکس
  • آسیاب قهوه (grinder)
  • ترازو (scale)
  • کِتِل
  • دانِ قهوه

دم آوری قهوه به روش کمکس

لوازم مورد نیاز برای دم آوری کمکس

ابتدا دانِ قهوه را وزن می کنیم و به وسیله آسیابِ قهوه، آسیاب می کنیم. وزن قهوه ی مورد استفاده می بایست تابعی از یک نسبتِ دم آوری باشد.

به طور معمول نسبت 100 به 6 گرم انتخاب می شود. یعنی به ازای هر 100 گرم آب، از 6 گرم قهوه استفاده می کنیم.

در این مثال قصد دارم به اندازه 2 کاپ با گنجایش 150 سی سی نوشیدنی آماده کنم. پس، از 18 گرم قهوه در کنار 300 گرم آب استفاده می کنم.

بیشتر بدانید: اسپرسو ایده آل چیست؟

شروع دم آوری

پس از آسیاب کردنِ قهوه، آن را کنار گذاشته و فیلترِ کاغذیِ کمکس را تا می زنیم. (به شکلِ تا زدن در ویدیو دقت کنید)

سپس فیلتر را داخلِ کمکس قرار داده و با کمکِ کِتِل و آب جوش، آن را خیس و داغ می کنیم. آبِ ریخته شده را تخلیه می کنیم تا کمکس و فیلترِ آن، آماده ی دم آوری قهوه باشد.

قهوه ی آسیاب شده را داخل فیلتر ریخته و با چند ضربه سطح آن را صاف می کنیم. سپس دو برابرِ حجم قهوه ای که ریخته ایم،  آبِ جوش را با کِتِل بر روی قهوه می ریزیم. این میزان را طوری می ریزیم که کل قهوه ی ما خیس شود.

شکوفه زدن یا blooming

به مدت 30 ثانیه صبر می کنیم تا عملِ شکوفه زدن (blooming) اتفاق بیفتد.

در عملِ شکوفه زدن، گازهایی که در هنگامِ رُست در قهوه بوجود آمده اند، استخراج می شوند تا طعمِ شفاف تری را از قهوه تجربه کنیم.

پس از اتمام شکوفه زدن، شروع به ریزشِ آب می کنیم تا به اندازه ی نهایی 300 گرم، طبق نسبتِ اولیه برسیم.

ایجادِ تشویش

در حین اضافه کردن آب در مرحله دوم دم آوری کمکس ، آب را به صورتِ چرخشی اضافه می کنیم و اصطلاحاً در قهوه تشویش ایجاد می کنیم تا دم آوریِ قهوه به شکلی کاملا یکسان و یکنواخت انجام شود.

پس از پایان مرحله ی ریزشِ آب، صبر می کنیم تا آب به مخزنِ پایین منتقل شود و دم آوری به پایان برسد.

سپس فیلتر و پودر قهوه های دم آوری شده را از روی کمکس برداشته و عصاره ی نهایی را با چرخاندنِ کمکس هم می زنیم تا عصاره یکنواخت شود و داخل لیوانی که معمولا شیشه ای است، سرو می کنیم.

دقت کنید که قبل از ریزش کامل آب و تمام شدنِ آب در مخزنِ بالا، فیلتر را بردارید تا تلخیِ انتهای دم آوری به نوشیدنیِ نهایی منتقل نشود.

یعنی نگذارید آب به طور کامل از قهوه عبور کند.

این تکنیک در ویدیوی بالا به طور کامل توضیح داده شده است.

امیدوارم این محتوا برای شما مفید بوده باشه؛ در این مطلب سعی کردم یکی از متدهای قهوه های دمی را بررسی کنم. حتما در مطالب بعدی به شیوه ی دم آوریِ دیگر متدهای قهوه های دمی  نیز خواهم پرداخت.

سایت و پیج اینستاگرام من رو دنبال کنید تا از دنیای هیجان انگیز قهوه و نوشیدنی های سرد همواره مطلع باشید.

نویسنده: رضا پورمحمودیان

کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است.

پیج اینستاگرام من      فروشگاه حامی کافه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *