قیمت گذاری منوی کافه و رستوران

قیمت گذاری منو؛ حساس ترین و مهمترین بخش در منو نویسی

در این مطلب قصد دارم عوامل موثر در قیمت گذاری منوی کافه و رستوران را بررسی کنم. یکی از مهمترین بخش ها در منو نویسی که می تواند در سود و زیان شما تاثیرگذار باشد.

با من همراه باشید

قیمت گذاری منوی کافه و رستوران

در ابتدا بسیار مهم است که به خاطر داشته باشید واژه هایی مانند قیمت و درآمد مترادف هم نیستند و سهواً به جای هم استفاده می شوند.

درآمد یعنی مبلغ پرداخت شده توسط همه ی مشتریان، در حالی که قیمت به مبلغ تضمین شده برای یک غذا یا نوشیدنی و یا … اشاره دارد.

بیشتر بدانید: طراحی منو در کافه

برای محاسبه درآمد کلی می توان از فرمول زیر استفاده کرد:

قیمت x تعداد فروش =درآمد کل

کاملاً مشخص است که با افزایش قیمت معمولاً تعداد اقلام فروخته شده کاهش می یابد و این دو رابطه عکس دارند.

مشتریان به هنگام خرید خواستار رابطه ی خوبی بین قیمت کالا و ارزش واقعی آن هستند.

رابطه ی قیمت درج شده در منو و ارزش واقعی، به راحتی دیدگاه مشتری را از میزان ارزشی که آن ها به نسبت مبلغ پرداختی دریافت می کنند، منعکس می کند.

به طور کلی می توان گفت قیمت گذاری منوی کافه و رستوران به طور چشمگیری تحت تاثیر عوامل زیر قرار دارد:

  1. رقابت محلی
  2. سطوح سرویس دهی
  3. نوع مشتری
  4. کیفیت محصول
  5. اندازه هر پرس یا وعده نوشیدنی
  6. محیط
  7. مدت زمان صرف غذا
  8. موقعیت کافه یا رستوران
  9. ترکیب های فروش

متصدیان موفق در سرویس دهی غذا یا نوشیدنی، در عملکرد خود جهت ایجاد ارزش برای مشتریان در کافه یا رستوران خود، زمان صرف می

کنند و نمی کوشند که در صحنه ی رقابت از دیگران تقلید کنند.

مشتریان ترجیح می دهند برای سرویس بهتر مبلغ بیشتری پرداخت نمایند.

برخی از مشتریان نسبت به قیمت های پایین حساس تر هستند، اگرچه همه ی مشتریان ارزشی برابر با مبلغی که پرداخت می کنند خواستارند.

خواسته مشتریان

متصدیان سرویس دهی غذا یا نوشیدنی باید سطحی از کیفیت را انتخاب کنند که نه تنها نمایانگر خواسته مورد انتظار مشتری است بلکه

نمایانگر اهداف آن ها نیز باشد و سپس به درستی محصولات را قیمت گذاری کنند.

بعضی مواقع مشتریان برای اقلام وعده ی شام مبلغ بیشتری را نسبت به به همان اقلام در وعده ی نهار پرداخت می کنند.

شما باید در این زمینه دقت و هوشیاری را به کار گیرید تا مشتریان به وضوح متوجه شوند که چرا قیمت اقلام منو در وعده های مختلف غذایی تغییر می کند.

موقعیت کافه یا رستوران یکی از عوامل اصلی در تعیین قیمت منو می باشد.

هرچند داشتن موقعیت عالی، موفقیت کافه یا رستوران را تضمین نمی کند ولی نمی توان تاثیر آن را نادیده گرفت و می تواند قیمت را تحت تاثیر قرار دهد.


سایت و پیج اینستاگرام من رو دنبال کنید تا از دنیای هیجان انگیز قهوه و نوشیدنی های سرد همواره مطلع باشید.

نویسنده: رضا پورمحمودیان

کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است.

 مطالعه شرایط و ثبت نام در دوره های آموزشی

پیج اینستاگرام من

فروشگاه حامی کافه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *