نگهداری قهوه بدون افت کیفیت

نکات مهم نگهداری از قهوه

نگهداری قهوه چگونه است. امروزه اکثر کسانی که می خواهند برای راه اندازی کافه اقدام کنند، یکی از دغدغه هایشان نگهداری قهوه بذون افت کیفیت است.

نگهداری قهوه

منظور از شرایط نگهداری قهوه ، در نظر گرفتن تمام نکات فیزیکی و شیمیایی است که می‌تواند بر روی قهوه و دانه‌های آن تاثیرگذار باشد. ظروف نگهداری، محیط، دما و نور مناسب از مهمترین نکاتی است که باید آن را کنترل و بررسی انجام داد.

  • هربار به اندازه نیاز مصرف روزانه، دانه‌های قهوه را آسیاب کنید تا همیشه از بالاترین کیفیت قهوه لذت ببرید.
  • دانه‌های قهوه را درون قوطی‌های فلزی یا ظروف شیشه‌ای تیره رنگ با درهای وکیوم بریزید.
  • از نگهداری قهوه در مکان‌های مرطوب به ویژه یخچال خودداری کنید. قهوه خریداری شده را در مکان‌های خشک، خنک و به دور از نور و اکسیژن قرار دهید.
  • پودر قهوه در داخل ظروف شیشه‌ای تیره رنگ، تا یک ماه بدون تغییر عطر و طعم می‌ماند.
  • از پیمانه‌های خیس برای برداشتن پودر یا دانه قهوه استفاده نکنید.
  • ظرف قهوه را در مجاورت اجاق گاز قرار ندهید. چرا که گرما باعث کاهش کیفیت قهوه می‌شود.

توجه داشته باشید که پودر قهوه به دلیل سطح تماس بیشتر با هوا زودتر از دانه‌های قهوه، عطر و طعم خود را از دست می‌دهد. به همین دلیل بهتر است که پودر قهوه را به مقدار کمتری تهیه کنیم. قهوه‌ آسیاب شده یک تا دو هفته طعم و عطر استاندارد خود را حفظ می‌کند. دانه‌های قهوه، زمان بیشتری نسبت به پودر قهوه عطر و طعم اصیل خود را حفظ می‌کنند. این زمان حدود یک ماه از زمان رست شدن است.

قهوه آسیاب شده را می‌بایست در یک ظرف در بسته از جنس شیشه یا سرامیک مات قرار دهیم. درب آن نیز طوری بسته شود که جریان هوا از آن عبور نکند. سپس این ظرف را در دمای اتاق نگهداری کنید. این نکته را مد نظر داشته باشید که رطوبت، نور، دمای بالا و قرار گرفتن در معرض هوا باعث کاهش کیفیت پودر و دانه‌های قهوه می‌شوند.

در ادامه قصد داریم تا نکات مختصر و مفیدی را در مورد شرایط نگهداری قهوه برای شما بیان کنیم. نکاتی که با رعایت آن ها می توانید از طعم و کیفیت قهوه مصرفی لذت ببرید. اگرچه این نکات بسیار ساده به نظر می آیند اما بسیار کاربردی محسوب می شوند.

عوامل مهم بر کیفیت قهوه 

دما و رطوبت

همانطور که می‌دانید نگهداری قهوه در دمای مناسب و به دور از رطوبت در حفظ کیفیت آن بسیار مهم است. دما و رطوبت، واکنش‌های شیمیایی در دانه‌های قهوه ایجاد کرده و کیفیت و تازگی قهوه را کاهش می‌دهد.

زمان

کیفیت نوشیدنی قهوه، رابطه مستقیمی با زمان رست (برشته) و آسیاب کردن آن دارد. هرچه زمان مصرف این نوشیدنی، به زمان رست و آسیاب کردن آن نزدیک‌تر باشد، کیفیت آن بالاتر و لذت استفاده از آن بیشتر خواهد بود.

همانطور که قبلاً هم ذکر کردیم، قهوه آسیاب شده سریعتر عطر و طعم خود را از دست می‌دهد. برای حفظ کیفیت قهوه، آن را در ظرف مخصوص شیشه‌ای یا سرامیکی مات با درب پلمپ بریزید. ظرف قهوه را در دمای اتاق و به دور از مواد دارای عطر و بو نگه دارید. بهتر است خرید خود را طوری تنظیم کنید که نهایتاً پودر قهوه شما ظرف دو هفته استفاده شود. روش نگهداری دانه‌های قهوه نیز دقیقاً مشابه پودر قهوه است. با این تفاوت که دانه‌ها بدلیل اینکه آسیاب نشده‌اند و سطح تماس کمتری با هوا دارند، به شرط رعایت اصول نگهداری از قهوه، تا یک ماه عطر و طعم خود را حفظ خواهند کرد.

نکته: اگر می‌خواهید عطر و طعم قهوه شما در زمان مصرف باز هم بهتر باشد، می‌توانید دو ظرف برای نگهداری از قهوه در نظر بگیرید. یکی از این ظرف‌ها بزرگتر است و کل قهوه در آن قرار می‌گیرد. این ظرف را در مکانی تاریک مانند کابینت قرار دهید. ظرف کوچکتر را برای استفاده روزانه به اندازه مصرف یک روز پر کنید.

دانه قهوه و آسیاب آن

اگر می‌خواهید لذت نوشیدن یک قهوه اصیل را تجربه کنید، بهتر است که قهوه را به شکل دانه تهیه کنید. هر بار قبل از دم‌آوری یا عصاره گیری، به میزان استفاده خود دانه قهوه را آسیاب کنید. توجه داشته باشید که قهوه آسیاب شده را طی دو یا سه روز استفاده کنید و برای مصرف جدید خود، مجدداً دانه‌های قهوه را آسیاب کنید.

فراموش نکنید که درجه آسیاب دانه قهوه، بر اساس دستگاه و ابزار دم‌آوری شما باشد. برخی فکر می‌کنند که آسیاب کردن بیشتر یا کمتر قهوه در طعم آن موثر است. اما حقیقت آن است که ریز یا درشت بودن پودر قهوه در افزایش عطر و طعم آن تاثیری ندارد. در واقع دانه قهوه استفاده شده و ابزار دم‌آوری یا عصاره گیری شما تعیین کننده عطر، طعم و میزان کافئین نوشیدنی شماست.

نکته دیگری که باید به آن توجه کنید، تمیز کردن آسیاب بعد از هر بار استفاده است. دانه های قهوه در زمان آسیاب نوعی روغن پس می‌دهند که روزنه‌ها و سایر اجزاء آسیاب شما را به مرور زمان از بین خواهند برد. برای بالا بردن عمر آسیاب پیشنهاد می‌کنیم آن را تمیز نگه دارید. ضمناً، تمیز کردن آسیاب باعث می‌شود عطر و طعم قهوه شما با باقی مانده قهوه کهنه داخل آسیاب ترکیب نشود و کیفیت نوشیدنی شما حفظ شود.

نگهداری قهوه در یخچال

متخصصان حوزه قهوه، به هیچ وجه نگهداری این ماده در یخچال را توصیه نمی‌کنند. همانطور که می‌دانید، یخچال محیطی است خنک و بدون نور که این دو عامل برای نگهداری قهوه مناسب هستند. اما این محیط دارای رطوبت بالایی است که با سرعت بر کیفیت قهوه تاثیر می‌گذارد. قهوه برشته شده به سرعت طعم و عطر اصلی خود را در یخچال از دست می‌دهد. از طرف دیگر، یخچال فضایی است که خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها با عطر و طعم متفاوت در آن نگهداری می‌شوند. این مسئله می‌تواند عطر و طعم قهوه را تحت تاثیر قرار داده و در نتیجه کیفیت قهوه را کم کند. پس با این توضیحات، اصلا توصیه نمی‌شود که قهوه در یخچال یا فریزر نگهداری شود. شرایط رطوبت و دما در یخچال طوری است که تازگی و کیفیت قهوه را بشدت کاهش می‌دهد. در بحث شرایط نگهداری از قهوه، اگر قهوه دم شده را در یخچال بگذاریم به طور متوسط 2 الی 3 روز سالم می‌ماند.

امیدواریم از مطالعه مطلب روش نگهداری قهوه، لذت برده باشید. بد نیست این مطلب را نیز مطالعه بفرمایید: روش تهیه قهوه

 

قهوه از دانه های بو داده و آسیاب شده گیاه قهوه به دست می آید. شرایط نگهداری دانه قهوه بسیار ساده تر از پودر قهوه است زیرا قهوه آسیاب شده، سطح تماس بیشتری با هوا پیدا می کند و باعث کاهش تدریجی کیفیت آن می شود.

به همین دلیل زودتر طعم و عطر خود را از دست می دهد. و همینطور نگهداری مقدار زیاد پودر قهوه کار درستی نیست و پیشنهاد می شود هنگام خرید قهوه، دانه های آن را تهیه و خودتان در منزل آسیاب کنید.

در ادامه قصد داریم تا نکات مختصر و مفیدی را در مورد شرایط نگهداری قهوه برای شما بیان کنیم. نکاتی که می تواند بر روی طعم و ملودی های دانه های قهوه تاثیرگذار باشد. نکاتی که با رعایت آن ها می توانید از طعم و کیفیت قهوه مصرفی لذت ببرید. اگرچه این نکات بسیار ساده به نظر می آیند اما بسیار کاربردی محسوب می شوند.

نکات ضروری شرایط نگهداری قهوه

در بحث روش نگهداری قهوه، منظور از شرایط نگهداری تمام نکات فیزیکی و شیمیایی است که می تواند به صورت مستقیم و غیر مستقیم بر روی قهوه و دانه های آن تاثیرگذار باشد. ظروف نگهداری و محیط با دما و نور مناسب از مهمترین نکاتی است که باید آن را کنترل و بررسی کرد.

  • دانه های قهوه را درون قوطی های فلزی یا ظروف شیشه ای تیره رنگ با درهای وکیوم بریزید.
  • پودر قهوه در داخل ظروف شیشه ای تیره رنگ، تا یک ماه بدون تغییر عطر و طعم باقی می ماند.
  • هربار به اندازه نیاز مصرف روزانه، دانه های قهوه را آسیاب کنید تا همیشه از بالاترین کیفیت دانه های قهوه بهرمند شوید.
  • از نگهداری قهوه در مکان های مرطوب به ویژه یخچال خودداری کنید. و در مکان های خشک، خنک و به دور از نور و اکسیژن قرار دهید.
  • از پیمانه های خیس برای برداشتن پودر یا دانه قهوه استفاده نکنید.

نتیجه گیری

با رعایت نکاتی که در بالا گفته شد می توانید کیفیت قهوه خود را بیشتر و طولانی تر حفظ کنید.

به یاد داشته باشید نظرات شما برای ما بسیار ارزشمند است.

پیج اینستاگرام

۲ نظر در “نگهداری قهوه بدون افت کیفیت

  1. پارسا می گوید :

    قهوه از اون ماده هایی هست که اگه تو محیط خوبی ازش نگه داری نکنیم باعث افت کیفیت و در نتیجه از بین رفتن طعم و عطر اون میشه. نکاتی که تو این مطلب بهش اشاره کردید واقعا جالب بود جناب پورمحمودیان. من هم در این مقاله روش هایی برای خوش طعم کردن قهوه با ادویه های مختلف معرفی کردم که اگر کسی تمایل داشت استفاده کنه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *