طعم اومامی چیست؟

طعم پنجم ؛ پیچیده و جذاب

در این مقاله قصد دارم درباره طعم اومامی با شما صحبت کنم. طعمی معروف به طعم پنجم .

اگر دوست دارین بدونین این طعم از کجا آمده و چگونه قابل تشخیص است؛ با من همراه باشین…

طعم اومامی

طعم اومامی و خواستگاه آن

حدود ۱۱۰ سال پیش طعم اومامی توسط دانشمند ژاپنی مطرح شد. او در حال استفاده از نوعی شراب بود که متوجه طعمی ترش مانند شد که با ترشی ای که قبلاً می شناخت تفاوت داشت

این طعم را اومامی نامگذاری کرد که در زبان ژاپنی به معنای جوهر خوشمزه است و سپس متوجه شد که طعم اومامی از وجود گلوتامات در مواد غذایی به وجود می آید.

در سال ۲۰۰۲ دانشمندان گیرنده های طعم اومامی را بر روی زبان انسان شناسایی کردند و این طعم به طور رسمی به عنوان طعم پنجم شناخته شد اگر بخواهم تصوری از این طعم به شما منتقل کنم می توانم یک جور لذت غذا خوردن را تصویر کنم.

تا به حال برای شما پیش آمده که غذایی را مصرف کنید اما هیچ گونه طعمی از آن دریافت نکنید؟

این بی مزه گی نتیجه عدم استفاده از گلوتامات است؛

گلوتامات چیست؟

گلوتامات یک نوع اسید آمینه است که به طور طبیعی در بدن انسان و بسیاری از مواد غذایی که مصرف میکنیم از جمله گوشت های پخته شده، گوجه فرنگی، قارچ، ماهی سالمون، استیک، چای سبز و… وجود دارد

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره طعم شیرینی

کاری که گلوتامات در غذا انجام می دهد ایجاد همبستگی بین مزه ها و در نهایت انتقال شخصیت طعمی غذا است

گلوتامات که سازنده طعم اومامی است سه ویژگی بارز دارد:

  1. در سراسر زبان پخش می شود
  2. بیشتر از طعم های دیگر ماندگاری دارد
  3. باعث ترشح بزاق دهان می شود

در فرهنگ سنتی ما ایرانی ها هرگاه به یاد غذای خوشمزه می افتیم عبارت زیر را به کار می بریم

“دهنم آب افتاد” این عبارت به این معناست که ترشح بزاق به ما یادآوری می کند که گرسنه ایم؛ در اینجا گرسنگی به معنای نیاز به غذا نیست بلکه به معنای نیاز به یک طعم جذاب است.

امیدوارم این محتوا برای شما مفید باشه. اگر سوالی در این رابطه دارید در بخش نظرات برای من ارسال کنید.


سایت و پیج اینستاگرام من رو دنبال کنید تا از دنیای هیجان انگیز قهوه و نوشیدنی های سرد همواره مطلع باشید.

نویسنده: رضا پورمحمودیان

کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است.

 مطالعه شرایط و ثبت نام در دوره های آموزشی

پیج اینستاگرام من

فروشگاه حامی کافه

۲ نظر در “طعم اومامی چیست؟

  1. محمد می گوید :

    سلام و خسته نباشید
    در مورد مطالب بالا منابع معتبری هم وجود داره که رسما تایید شده باشد و اومامی رو تعریف کند؟

    • رضا پورمحمودیان می گوید :

      دوست عزیز سلام.
      مطالبی که داخل این سایت منتشر میشه توسط آقای پورمحمودیان نوشته شده و اگر از جایی ترجمه شده باشه و یا منبعِ دیگری داشته باشه حتما در انتهای مطلب به اون منبع اشاره شده.
      این مطلب در بخشی از کتابِ ” طعم شناسی به زبان آدمیزاد” نوشته شده و همینطور در سایت منتشر شده.
      از همراهیتون سپاسگذاریم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *