آشنایی با ابزار و لوازم بارتندری

با ابزار و وسایل بارتندر آشنا شوید

بی شک هر حرفه ای نیازمند ابزار و وسایل مورد نیاز خود است. حرفه ی ساخت نوشیدنی های سرد (بارتندری) نیز از این قائده مستثنی نیست. دراین مقاله قصد دارم تا شما را با ابزار و لوازم بارتندری آشنا کنم. همراه من باشید.

ابزار و لوازم بارتندری

ابزارِ مورد استفاده در این صنعت علاوه بر کاربردی بودن، برای مخاطب نیز بسیار جذاب و زیبا هستند. یک بار حرفه ای علاوه بر دکور، با میزان ابزار آلات و اکسسوری میزان می شده و این ابزار نقش مهمی در حرفه ای گری آن بار یا بارتندر ایفا می کنند.

در این بخش قصد دارم تا تعدادی از ابزار آلات پرکاربرد در صنعت نوشیدنی را برای شما معرفی کنم. با من همراه باشید.

  1. شِیکرِ دستی (hand shaker)

شیکرهای دستی

شیکر های دستی عمدتاً برای ساخت انواع ماکتیل و کاکتیل مورد استفاده قرار می گیرند. ترکیبی از میوه، آب میوه، عصاره های میوه ای (سیروپ ها) و یخ را داخل شیکرهای دستی ریخته و شِیک می کنیم.

کاری که شیکرهای دستی برای ما انجام می دهند خنک سازی و ترکیب کردن نوشیدنی است و یکی از پرکاربرد ترین ابزار و لولزم بارتندری است

شیکرهای دستی انواع مختلفی دارند که در ادامه به آن ها اشاره خواهم نمود.

  • Cobbler shaker
  • Boston shaker
  • Dry shaker

شیکرهای کابلر شیکرهای ساده ای هستند که همانطور که در عکس زیر مشاهده می کنید از سه قسمت تشکیل شده اند؛ در، فیلتر، بدنه اصلی

شیکرهای کابلر

 

شیکرهای بوستون از دولیوان تشکیل شده اند که عموماً هر دو از جنس استیل هستند اما بعضی از آن ها از دولیوان، یکی از جنس استیل و دیگری از جنس پلاستیک یا شیشه تشکیل شده اند.

شیکرهای بوستون

 

شیکر های دِرای از نظر شکل ظاهری به شیکرهای کابلر شبیه هستند با این تفاوت که جنس بدنه ی آنها از پلاستیک است و برای ساختن نوشیدنی هایی با بافت خامه ای از آن ها استفاده می شود. مثل آیس کافی هایی که در آن ها از خامه استفاده می شود یا نوشیدنی هایی که در آن ها از سفیده تخم مرغ استفاده می شود.

 

شیکرهای پلاستیکی

 

  1. مادلر (Muddler)

یکی دیگر از ابزار و لوازم بارتندری واژه muddle به معنای درهم کننده و muddler اسم فاعلِ آن به معنای لِه کننده است.

از این وسیله برای لِه کردن و عصاره گیری از انواع میوه ها و سبزیجات استفاده می شود. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید سایزها و طرح های متفاوتی دارند و از جنس های مختلفی مثل فلز، چوب و یا پلاستیک فشرده ساخته می شوند.

مادلر

 

خرید آنلاین لوازم بار سرد

 

  1. فیلتر کننده (strainer)

اِستِرِینِر یکی از ابزار پرکاربرد در صنعت نوشیدنی سرد است که استفاده از آن باعث لذتِ طعمی بیشتر می شود زیرا نقش مهمی در احساس دهانی (mouth feel) ایفا می کند. از این وسیله برای فیلتر کردن یا صافی نوشیدنی استفاده می شود.

استرینرها اشکال و اسامی مختلفی دارند، julep  ، hawthorne و     fine strainerیکی از معروف ترین آن ها هستند که در شکل زیر آن ها را مشاهده می کنید.

استرینر

  1. پیمانه (jigger)

از این وسیله برای پیمانه کردنِ مایعات استفاده می شود تا دقت و سرعت آماده سازی نوشیدنی ها بالاتر برود.

این وسیله به شکل دو طرفه است و به صورت معمول یک طرفِ جیگِرها، نصف طرفِ دیگر گنجایش دارند.

استفاده از جیگِرها در محیط بار علاوه بر استاندارد سازی نوشیدنی، باعث جذابیتِ بصری نیز می شود.

جیجر

  1. پوششِ بار (bar mat)

صفحه ای لاستیکی که میز کانتر را تمیز نگه می دارد. ما با مایعات طرف هستیم، پس امکانِ ریزش و کثیف شدن کانتر زیاد است.

بار مَت کمک می کند تا بار تمیز بماند و زیبایی و جلوه ی خاصی به بار می دهد.

بار مت

بیشتر بخوانید: شش گام تهیه رسپی نوشیدنی های سرد

  1. بطری های پلاستیکی (pourer & storer)

بطری هایی از جنس پلاستیک که عمدتا برای نگه داری آب میوه ها و سیروپ های دست ساز از آن ها استفاده می شود.

پورِر و اِستورِرها در رنگ های مختلف موجود هستند و بارتندر می تواند رنگ ها و آب میوه ها یا سیروپ ها را کُد گذاری کند تا در روند استفاده از آن ها دچار اشتباه نشود.

بطری های پلاستیکی

 

  1. قاشق بار (bar spoon)

از قاشقِ بار در تکنیکِ stir یا هَم زدن استفاده می شود و معمولا در Mixing glass (ظروفی شیشه ای که دارای لبه ی ریزنده هستند که در تکنیکِ stir  برای ترکیب سازی و خنک سازی نوشیدنی از آن استفاده می شود) از بار اِسپون استفاده می شود.

قاشق بار

  1. مخلوط کن (blender)

مخلوط کن هایی که در بار استفاده می شوند، شکلی صنعتی تر از هم زن های خانگی هستند، با قدرت بسیار بیشتر و تیغه هایی قوی تر؛ آلیاژ تیغه های مخلوط کن ها عمدتا از فولاد سوئیسی ساخته شده اند، همان فولادی که در مجاورت سرما، تیزتر و بُرنده تر می شود؛ پس هر مقدار یخِ بیشتری با مخلوط کن ها خُرد شوند، تیغه های قوی تری خواهید داشت و بالطبع نباید در مجاورت گرما قرار گیرند زیرا کُند می شوند. پس پارچ های بِلِندِر نباید با آب داغ شُسته شوند.

مخلوط کن

  1. مخزنِ یخ (ice bucket)

این وسیله برای جلوگیری از آب شدنِ یخ و تغییر شکلِ آن به شکل دو جداره ساخته شده و باعث می شود یخ در نزدیکی بارتندر باشد تا در طول ساخت نوشیدنی ها کیفیت یخ حفظ شود.

مخازنِ یخ در سایزها و اَشکال گوناگونی وجود دارند.

مخزن یخ

 

توی این مطلب سعی کردم شما را با معروف ترین ابزار و لوازم بارتندری آشنا کنم. خوشحال میشم نظرتون رو با من درمیون بذارین


سایت و پیج اینستاگرام من رو دنبال کنید تا از دنیای هیجان انگیز قهوه و نوشیدنی های سرد همواره مطلع باشید.

نویسنده: رضا پورمحمودیان

کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است.

 مطالعه شرایط و ثبت نام در دوره های آموزشی

پیج اینستاگرام من

خرید ملزومات کافی شاپ

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *