ارتفاع کشت قهوه و تاثیر آن در طعم

چگونه ارتفاع کشت قهوه بر طعم آن در فنجان تأثیر می گذارد؟

در این مقاله قصد داریم درباره ارتفاع کشت قهوه و ویژگی های قهوه در ارتفاعات مختلفت صحبت کنیم. شاید برای شما پیش آمده باشد هر باری که مشغول نوشیدن قهوه مورد علاقه خود در کافه هستید، به این فکر کنید که این قهوه چه تفاوتی با قهوه های دیگر دارد که من را مجذوب خودش کرده. شاید همین موضوع باعث شود به عنوان بک شخص علاقه مند به قهوه سوال های در ذهن شما ساخته شود با عنوان اینکه اصلا چه فاکتور هایی باعث تغییر طعم در گونه های مختلف قهوه می شود.

ارتفاع کشت قهوه

اگر از باریستای کافه سوال کنید که تفاوت قهوه روبوستا و عربیکا چیست ممکن است جواب آنها برای شما کمی عجیب باشد. زیرا پاسخی به شما می دهند با عنوان اینکه ارتفاع کشت قهوه و شرایط آب و هوایی باعث تفاوت عربیکا و روبوستا می باشد.

چرا ارتفاع و اقلیم در طعم قهوه تاثیر دارد؟

شاید مقداری عجیب به نظر برسد اما ارتفاع کشت قهوه و اقلیم تأثیر مستقیم بر اندازه، شکل و طعم قهوه ای دارد که می خواهید میل کنید. بار دیگر که وارد کافه شدید ممکن است نیازی نباشد که در مورد ارتفاع و اقلیم قهوه بپرسید، اما درک کمی از آن می تواند به شما کمک کند قهوه ای را که دوست دارید پیدا کنید و از آن لذت بیشتر ببرید.

اما قهوه مورد علاقه ی شما در چه ارتفاع و شرایط آب و هوایی رشد می کند؟

در دنیای قهوه ، دو گونه اساسی و اصلی وجود دارد که ارتفاع کشت قهوه آن ها را از یکدیگر متمایز می کند. عربیکا و  روبوستا. که هر کدام از این گونه ها طرفدارای خود را دارند. اما معمولا گونه عربیکا نسبت به گونه روبوستا گران تر است. در کافه ها معمولا از گونه ی عربیکا بیشتر استفاده می شود.

اگر در خانه خود هستید، ممکن است فرصت داشته باشید تا قهوه ای بنوشید، که میتواند یک قهوه روبوستا باشد. برخلاف تصور عام روبوستاها بد نیستند، برعکس وقتی در مخلوط اسپرسو با عربیکا مخلوط شوند می توانند کرم و طعم بسیار خوبی به اسپرسو اضافه کنند.

حدود ۷۵٪ قهوه کشت شده در جهان از نوع عربیکا است. عربیکا به دلیل عطر و طعم های شگفت انگیز خود معروف است، همین باعث محبوبیت آن می شود، اما این نوع قهوه بیشتر در معرض آفات است. از طرف دیگر، مقدار کافئین در روبوستا کمی بیشتر است. روبوستا به دلیل طعم استثنایی معروف نیست اما مقاومت بالاتری در برابر بیماری های گیاهی دارد.

به طور خلاصه قهوه عربیکا یک قهوه محبوب است که در ارتفاعات ۱۸۰۰ تا ۶۳۰۰ و در مناطقی با آب و هوای خنک رشد می کند. سالانه به ۱۵۰۰ تا ۲۵۰۰ میلی متر بارندگی نیاز دارد و محدوده آب و هوای کمی سردتر حدودا ۱۵ – ۲۴ درجه سانتیگراد را ترجیح می دهد.

در حالی که انواع قهوه روبوستا به طور کلی در نزدیکی خط استوا کاشته می شود و در ارتفاع کمتر حدودا ۶۰۰ تا ۲۸۰۰ و در آب و هوای گرم رشد می کند. با متوسط بارندگی ۱۸۰۰ میلی متر در سال است، ویتنام یکی ار کشور های واجد شرایط مناسب برای رشد قهوه روبوستا را دارد که حدودا ۹۷% قهوه آنها از نوع روبوستا است و بزرگ ترین تولید کننده قهوه روبوستا در جهان است. دلیل برتری برخی از کشورها در تولید دانه های قهوه ی با کیفیت عمدتا به دلیل ارتفاع کشت قهوه است.

از کجا بفهمیم که قهوه در چه ارتفاعی رشد کرده است؟

تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا

ارتفاع کشت قهوه بر خصوصیات فیزیکی دانه قهوه تأثیر می گذارد. دفعه بعدی که دانه های قهوه را از لمس کردید، به دانه ها از نزدیک نگاهی بیندازید. آیا آنها کوچک و متراکم هستند؟ خط شکاف روی آنها چگونه است! بسته است یا باز، راست یا زیگ زاگ؟ آنها چه رنگی هستند: یشمی ، سبز روشن یا آبی؟ تمام این خصوصیات تحت تأثیر ارتفاعی است که قهوه در آن رشد می کند.

مطلوب ترین نوع دانه های قهوه، دانه های سخت و متراکم است. این دانه ها در ارتفاعات بالا (۴۵۰۰ و بالاتر از آن) رشد می کنند، بسیار متراکم هستند و روند رشد در آنها به آرامی صورت می گیرد. یک خط شکاف بسته دارند که ممکن است کمی زیگ زاگ یا کج باشد. از طرف دیگر، دانه های قهوه در ارتفاع پایین شکاف نیمه باز و چگالی کمتری دارند. ارتفاع بر روی رنگ دانه های قهوه هم تاثیر می گذارد، اما بهترین راه برای تشخیص ارتفاع دانه قهوه، تراکم و سختی آن است چرا که رنگ دانه ها در طی فرآیندهای مختلفی که بر روی آن صورت می گیرد دچار تغییر می شود.

البته فراموش نکنید به این سادگی ها هم نیست! تشخیص ویژگی های ظاهری، درونی و خصوصیات عطری طعمی فرایندی بسیار پیچیده و تخصصی است. تشخیص این موارد از روی دان سبز بسیار سخت است اما پس از رست مناسب و دم‌آوری صحیح و با تست های مکرر و درک حساسیت های قهوه و شناخت ویژگی های هر روش دم آوری و بسیاری موارد دیگر، به خوبی می توانید خصوصیات عطری طعمی را تشخیص دهید.

قهوه در ارتفاع بالا

ارتفاع کشت قهوه وقتی از کوه بالاتر می روید، شرایط رشد سخت تر می شود، اما آب و هوای خنک تر باعث می شود که روند رشد قهوه کند پیش رود و دانه قهوه به آرامی بالغ می شود، در نتیجه باعث رشد بیشتر قند می شود. در ارتفاعات آب کمتری در گیاه باقی می ماند و دانه های قهوه متراکم تر و سخت تر و غلیظ تر می شوند. آب دانه های قهوه کمتر است و در نتیجه طعم و عطر بیشتری دارند. این نوع قهوه به علت طعم بی نظیرش گرانتر است.

قهوه درارتفاع پایین

آیا این بدان معناست که گونه هایی که دارای ارتفاع کشت قهوه پایین تری می باشند از کیفیت کمتری برخوردار هستند؟ این تا حدی درست است. اما استثناعاتی هم وجود دارد مثلا قهوه Kona ، یک دانه عربیکا که در هاوایی و در ارتفاعات کم کشت می شود با اینکه در ارتفاع کم کشت می شود اما از کیفیت خوبی برخوردار است این به دلیل وجود سایه کافی، خاک حاصل خیز و آب و هوای مناسبی است که این دانه در آن پرورش داده می شود.

چرا قهوه ایی که در ارتفاع بالا رشد می کند بهتر است؟

دلیل اینکه قهوه در ارتفاعات بالاتر خواستار بیشتری دارد، طعم و مزه آن است. فنجان قهوه ایی که از دانه های با ارتفاع بالا تهیه شود، دارای اسیدیته بیشتر (ترشی) و معطر و خوش طعم تر است. در حالی که قهوه با ارتفاع پایین تر تلخ تر است و طعم آن به خوبی دانه های قهوه در ارتفاع بالا نیست.

پس زمانی که از طعم قهوه سوال می کنید و باریستا از ارتفاع قهوه می گوید، این یک دلیل واقعی است که بر طعم قهوه اثر می گذارد. به طور کلی ، یک قهوه در ارتفاع بالاتر طعم بهتری خواهد داشت و گفتن اینکه قهوه در ارتفاع ۵۲۰۰ رشد کرده است، به این معنی است که قهوه باید طعم خوبی داشته باشد.

ارتفاع کشت قهوه به طور مستقیم بر طعم هایی که می توانید در فنجان قهوه صبحگاهی خود تجربه کنید تأثیر می گذارد.

به یاد داشته باشید که ارتفاع فقط یکی از ده ها عاملی است که بر طعم قهوه ای که می خواهید بنوشید تأثیر می گذارد، اما یکی از مهمترین آنهاست. در صورت تمایل می توانید درمورد قهوه ای که می خواهید بنوشید ، اطلاعات بیشتری از باریستا بخواهید و قهوه هایی را از مناطق مرتفع و مختلف جهان تجربه کنید.

پیج اینستاگرام

 

۲ نظر در “ارتفاع کشت قهوه و تاثیر آن در طعم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *