چای و انواع آن + تاریخچه

چای؛ نوشیدنی پرطرفدار

در این مطلب درباره یکی از پرطرفدار ترین و پرمصرف ترین نوشیدنی های جهان یعنی چای و انواع آن صحبت خواهم کرد.

با من همراه باشید.

چای و انواع آن

تاریخ استفاده از چای مشخص نیست، ولی اصل این گیاه به چین (بِرمه) می رسد. این گیاه علاوه بر چین در هند، سیلان، ژاپن، اندونزی، ویتنام، تبت، قفقاز و ایران می روید.

چای در اروپا

اولین بار در قرن هفدهم چای توسط هلندی ها به اروپا برده شد و بلافاصله مصرف آن همگانی شد و به سایر نقاط جهان رسید. در میان اروپاییان، انگلیسی ها از طرفداران پرو پا قرص  این نوشیدنی شرقی هستند.

چای گیاهی است بوته ای که گاهی ارتفاع آن تا هشت متر می رسد. برگ های آن بیضی شکل، نیزه ای و نوک تیز، سفت و سخت هستند.

بیشتر بدانید: دم آوری فرنچ پرس

چیدن برگ های سبز و جوان گیاه با دست انجام می شود، سپس این برگ ها برای آماده سازی به کارخانه تحویل داده می شوند و در کارخانه طی عملیاتی، این برگ های جوان و سبز به چای سیاه تبدیل می شوند.

عملیات بر روی چای

این عملیات عبارتند از پژمرده کردن، لوله کردن، برشته کردن، تخمیر دادن، بخار دادن، خشک کردن و بسته بندی کردن.

برای تهیه چای سبز، برگ های سبز چای را کمی برشته کرده، سپس خشک می کنند و به همین دلیل چای سبز رنگ خود را حفظ می کند.

خواص چای

تحقیقات نشان می دهد افرادی که در طول روز یک تا دو فنجان چای مصرف می کنند، خطر حمله ی قلبی آن ها 44 درصد کمتر از افرادی است که چای مصرف نمی کنند.

در میان انواع چای های موجود در جهان، پر مصرف ترین آن ها چای سیاه است که به چای تخمیر شده نیز شهرت دارد.

در فعالیت های صنعتی تولید چای سیاه، پلی فنل های موجود در برگ سبز چای به روش تخمیری اکسید می شود و سپس آنزیم های موجود در آن نظیر پلی فنل اکسیداز غیر فعال می شوند.

این چای در مقایسه با انواع دیگر چای حاوی کمترین مقدار آنتی اکسیدان و بیشترین مقدار کافئین است.

چای در چین و ژاپن

چینی ها و ژاپنی ها با غذایشان چای گرم می نوشند نه نوشیدنی سرد. شاید وقت آن فرا رسیده که ما هم این عادت خوب آن ها را کسب کنیم.

خوردن یک لیوان نوشیدنی خنکبه نظر خیلی مطبوع می رسد، اما خوردن مایعات سرد بعد از غذا ممکن است توده های چربی ای را که با غذا خورده اید سفت و منجمد کند.

این عمل فرآیند هضم غذا را کند می کند و نیز زمانی که با اسید معده ترکیبمی شود تجزیه شده، به سرعت توسط روده جذب می شود، حتی سریع تر از غذای جامد.

این ماده تبدیل به چربی شده، سطح روده را می پوشاند و محمل مناسبی برای سرطان می شود. پس بهتر است پس از صرف غذا سوپ یا نوشیدنی گرم بخوریم.

چای سیاه

چای سیاه دارای انواع مختلفی است که هر نوع آن طرفداران خاص خود را دارد. معروف ترین انواع چای سیاه جهان عبارتند از:

  • چای چینی: بهترین نوع آن، چای دارجلینگ است که در دشت های هیمالیا می روید و عطر آن بوی چغاله بادام را به یاد می آورد.
  • چای کاروان: چای گرم و معطری است که مقدار تئین آن کم است.
  • چای امپریال: مخلوطی از چای و گل یاس که عطر و طعم دودزده دارد.
  • چای یونان بزرگ: نوعی چای است با برگ های نوک طلایی زیبا و طعم مناسب تند که مناسب صبح و بعد از ظهر است.
  • چای های فورمز: که مهمترین آن ها “اولانگ بلند” نام دارد. دارای طعم بلوطی و مناسب صبحانه است.

خواص چای سیاه

چای نوشیدنی مفیدی برای تصفیه خون از طریق ازدیاد ترشحات کلیوی است. به هضم غذا کمک می کند، سبب نشاط، بیداری و مانع خواب آلودگی می شود. برای نقرس و اسکوربورت نیز مفید است.

در مطلب چای و انواع آن سعی کردم به خواص و تاریخچه چای بپردازم. امیدوارم مفید بوده باشه


سایت و پیج اینستاگرام من رو دنبال کنید تا از دنیای هیجان انگیز قهوه و نوشیدنی های سرد همواره مطلع باشید.

نویسنده: رضا پورمحمودیان

کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است.

 مطالعه شرایط و ثبت نام در دوره های آموزشی

پیج اینستاگرام من

فروشگاه حامی کافه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *