دم آوری فرنچ پرس

آموزش دم آوری قهوه با فرنچ پرس

در این مطلب قصد دارم درباره دم آوری فرنچ پرس با شما صحبت کنم. همراه من باشید.

 

فرنچ پرس چیست؟

فرنچ پرس یکی از متدهای دم آوری قهوه است که دارای فیلتر فلزی است. برای دم آوری فرنچ پرس باید قهوه را در سایز نسبتاً درشت (اندازه اسپند) آسیاب کرده و سپس دم آوری را انجام دهید.

ابزار و وسایل لازم برای دم آوری فرنچ پرس

دم آوری فرنچ پرس

  1. فرنچ پرس
  2. ترازو (scale)
  3. آسیاب قهوه
  4. کتری (kettle)
  5. دانِ قهوه

آسیاب کردن قهوه

ابتدا دانِ قهوه را وزن کرده و آن را آسیاب می کنیم. نسبت دم آوری در فرنچ پرس، 100 گرم آب به ازای 6 گرم قهوه است.

فرنچ پرسِ متوسط، 300 گرم گنجایش دارد پس ما 18 گرم قهوه را آسیاب می کنیم. همانطور که گفته شد سایزِ آسیابِ قهوه در دم آوری فرنچ پرس باید درشت (اسپند) باشد.

بیشتر بدانید: دم آوری کمکس

شستشوی فرنچ پرس و شروع دم آوری

پس از آسیاب کردن قهوه، می بایست فرنچ پرس و فیلترِ آن را با آب جوشی در دمای 90 تا 93 درجه سانتیگراد گرم کرده و شستشو دهیم؛ سپس آب اضافی را تخلیه می کنیم.

پس از شستشو، قهوه ای که آسیاب کرده ایم را داخل آن ریخته و حدوداً دو برابر حجم قهوه (36 گرم) آب جوش اضافه می کنیم.

تقریباً 30 ثانیه صبر می کنیم تا عملِ شکوفه زدن (blooming) اتفاق بیفتد.

شکوفه زدن قهوه (blooming) چیست؟

فرایند رست کردن قهوه باعث ایجاد گاز دی اکسید کربن در قهوه می شود. این گاز بخشی از همان کرمایی است که در اسپرسو مشاهده می کنید.

پس از رست قهوه و تخلیه ی دان ها از دستگاه رستر، میزان گاز دی اکسید کربن موجود در قهوه بسیار بالاست.

برای استخراجِ این گاز، قهوه وارد مرحله ی استخراج گاز یا degassing می شود.

در این مرحله قهوه به مدت 24 تا 48 ساعت در معرض هوای آزاد قرار می گیرد تا گاز دی اکسید کربن از آن استخراج شود.

اگر فرایند جداسازی گاز (degassing coffee) به درستی صورت نگیرد، تلخی زننده ای در طعم قهوه لمس خواهید کرد.

جداسازی گاز قهوه degassing

گاز دی اکسید کربن پس از فرایند جداسازی گاز و حتی پس از آسیاب کردن قهوه نیز در قهوه وجود خواهد داشت و بخشی از طعم تلخِ جذاب در قهوه است.

به منظور کاهش تلخی در دم آوری آیتمی مثل فرنچ پرس، ابتدا آب جوش را به قهوه آسیاب شده اضافه می کنیم تا گاز دی اکسید کربن به شکل حباب هایی از دل قهوه بیرون بزند.

این حباب ها شبیه به شکوفه زدن هستند و به منظور کاهش تلخی قهوه ایجاد می شوند.

پس از آن مجدد شروع به ریزش می کنیم تا ترازو، عددِ 300 را نشان دهد.

فیلتر کردن و سِرو

در این مرحله از دم آوری فرنچ پرس فیلتر فلزی را درونِ فرنچ پرس قرار داده و تا میانه ی آن فشار می دهیم؛ طوری که پودر قهوه به طور کامل در میانه ی آب جوش قرار بگیرد.

پس از 3 تا 4 دقیقه، اهرمِ فرنچ پرس را تا انتها فشار داده و سپس قهوه ی دم آوری شده را داخل لیوان، سرو می کنیم.

طعم فرنچ پرس

اگر بخواهم درباره طعم قهوه حاصل از دم آوری فرنچ پرس با شما صحبت کنم باید این نکته رو متذکر بشم که وجود فیلتر فلزی در فرنچ پرس باعث می شود که قهوه ی نهایی کمی غلیظ تر از آیتم هایی مثل کمکس یا V60 باشد.

این غلظت بالا به دلیل وجود گرد هایی است که از فیلتر عبور می کنند.

در نهایت هر کدام از متدهای دم آوری قهوه طرفداران خاص خود را دارد.

بعضی اسپرسو را می پسندند و برخی متدهایی مثل کمکس، سایفون، V60، کلور، کالیتا و …

نوشِ جان!

من ویدیوی آموزشی دم کردن فرنچ پرس را در ابتدای این مطلب برای شما بارگزاری کرده ام. پیشنهاد می کنم آن را مشاهده کنید.

اگر سوالِ دیگری داشتید، در انتهای مطلب می توانید آن را مطرح کنید.


سایت و پیج اینستاگرام من رو دنبال کنید تا از دنیای هیجان انگیز قهوه و نوشیدنی های سرد همواره مطلع باشید.

نویسنده: رضا پورمحمودیان

کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است.

 مطالعه شرایط و ثبت نام در دوره های آموزشی

پیج اینستاگرام من

فروشگاه حامی کافه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *