آنچه در این مطلب می خوانید:
لوازم مورد نیاز برای راه اندازی کافه و رستوران
تجهیزات کافه و رستوران مورد نیاز برای راه اندازی کافه کدام ها هستند؟ امروزه یکی از کسب و کار های پر رونق داشتن یک کافه و رستوران موفق است. اما اگر بدون دانش کافی و بدون حضور متخصص این کار انجام شود می تواند ضرر های جبران ناپذیری را همراه داشته باشد. در ادامه با ما همراه باشید تا لیست کاملی از تجهیزات کافه و رستوران را به شما معرفی کنیم.
لیست لوازم
-
دستگاه اسپرسوساز
-
آسیاب قهوه صنعتی
-
مخلوط کنهای صنعتی
-
مایکروویو
-
یخ ساز
-
چاقوها
-
تختههای برش
-
کاسههای همزن
-
غذاساز و میکسرها
-
تهویه
-
تجهیزات ایمنی
-
سینک ظرفشویی
-
نرم افزار حسابداری کافیشاپ
-
یخچال و فریزر
-
قفسهبندی
-
سیستم امنیتی
-
ظروف
-
تجهیزات نظافتی
-
میز و صندلی
-
دستگاه تصفیه آب
-
شیکر های دستی
-
بار اسپون
-
جیگر
-
مادلر
-
استرینر
-
اجاق گازها
-
انواع فر
-
غذاسازها
-
برش دهندهها و اسلایسر
-
پیشخوانهای آمادهسازی
-
تجهیزات ایمنی
-
قفسههای ذخیرهسازی
-
تجهیزات پخت و پز
-
ظروف سرویسدهی
-
ظروف نگهداری
-
سینکها
-
سیستم نمایش آشپزخانه
-
سیستم صندوق
-
میز بخار
-
تجهیزات شستشو
-
مایکروویو
-
یخ ساز
-
گریل گازی یا برقی
دستگاه اسپرسوساز
بسیاری از نوشیدنیهای کافه بر پایه اسپرسو هستند، بنابراین می توان گفت یکی از مهم ترین تجهیزات کافه دستگاه اسپرسو ساز است. بازار دستگاههای اسپرسوساز صنعتی گسترده است و این مهم است که بفهمیم یک دستگاه اسپرسوساز خوب چیست و چگونه میتوان بهترین ارزش را زمانی که دستگاه مناسب را پیدا کرد به دست آورد. اگر در این زمینه سر رشته ندارید پیشنهاد می شود حتما از مشاورین و متخصصین در این مورد کمک بگیرید.
آسیاب قهوه صنعتی
از آنجایی که برای داشتن کیفیت بهتر و صحیح باید از دانههای آسیاب نشده برای تهیه تازهترین قهوه ممکن استفاده میکنند، بهتر است یک آسیاب قهوه صنعتی را به لیست تجهیزات کافی شاپ خود اضافه کنید. سرمایهگذاری روی آسیاب مناسب میتواند تفاوت در طعم و عطر قهوه یا اسپرسوی شما ایجاد کند و در نهایت بهترین کیفیت را داشته باشید.
مخلوط کنهای صنعتی
نظرسنجی از مصرفکنندگان نشان داده که مشتریان کافهها بیشتر نوشیدنیهای ترکیبی سفارش میدهند. برای استفاده از این روند به حداقل یک مخلوط کن در تجهیزات کافه خودنیاز دارید تا بتوانید این نوشیدنی ها یا شیک ها را بسازید.
لوازم بار سرد
قاشقهای میلهای، لیوانهای شات اسپرسو، ترازو، کتریهای آب، همزن، دمنوشهای اسپرسو، ناکس باکس. این نیازهای کوچک مورد نیاز برای تهیه نوشیدنی اضافه میشود. روی لوازم جانبی باکیفیت مانند بقیه تجهیزات خود سرمایهگذاری کنید.
مایکروویو
اگر کافیشاپ شما مجموعهای کوچک از غذای گرم دارد، به روشی مطمئن برای آماده کردن سریع غذایتان نیاز دارید. اکثر کافهها ساندویچ، صبحانه یا شیرینی سرو میکنند، نیاز به مایکروویو دارید.
یخ ساز
از دیگر تجهیزات کافه، یخ ساز برای تهیه نوشیدنیهای سرد ضروری است. یخ ساز خود را تمیز نگهداری کنید، از آلوده نشدن یخ به مایع ریخته شده یا ظروف شیشهای شکسته خودداری کنید و بدانید که در صورت انجام تصادفی چگونه دستگاه را به درستی تمیز کنید. یخسازهای صنعتی در انواع مدل های حبه ای، پوره ای، قالبی و پولکی موجود هستند.
چاقوها
از دیگر تجهیزات کافه یک سرآشپز خوب و چاقوی او به صورت یکجا حرکت میکنند. روی یک مجموعه عالی و سنگ تیزکننده سرمایهگذاری کنید تا آنها را برای ایمنی، کارایی و دوام تیز نگه دارید.
تختههای برش
تختههای برش با کیفیت تفاوت قابل توجهی در تجربه آمادهسازی ایجاد میکند.
کاسههای همزن
کاسههای مخلوط کن دارای مواد مختلفی هستند. پلاستیک، ضد زنگ، سرامیک یا شیشه. تصمیم بگیرید که کدام ترکیب برای شما مناسب است.
غذاساز و میکسرها
غذاسازها اطمینان حاصل میکنند که سسهای شما یکدست است و میتوانید در عرض چند دقیقه یک مخلوط یکدست به دست آورید.
تهویه
فضاهای آمادهسازی غذا به ناچار بخار میشود. اندازه آشپزخانه خود را در نظر بگیرید و مطمئن شوید که سیستم تهویه شما قدرت کافی برای خروج دود و هوای گرم را دارد.
تجهیزات ایمنی
همه کافی شاپها مطابق با استانداردهای ایمنی غذا هستند و باید تجهیزات خاصی در دست داشته باشند، مانند:
- دستکش
- پیشبند
- جعبه کمکهای اولیه
- برچسبهای تاریخ
- سطل
- پارچهها
- مواد شوینده غذایی
سینک ظرفشویی
سینک ظرفشویی روشی متداول برای رعایت استانداردهای ایمنی مواد غذایی برای شستن و ضدعفونی کردن کارد و چنگال، ظروف سرویس و تجهیزات آشپزخانه است که خود را در لیست تجهیزات کافه قرار می دهد. از گزینههای خوب برای آبکشی است که به راحتی لیوانها، پارچ و شات را تمیز میکند.
نرم افزار حسابداری کافیشاپ
یک نرم افزار حسابداری کافی شاپ مناسب میتواند به شما کمک کند تا موجودی خود را پیگیری کنید، تجزیه و تحلیل و سود کسب و کار خود را محاسبه کنید، کارمندان را مدیریت کنید و پرداختها را در هر کجا انجام دهید. سیستم حسابداری خوب شما باید سفارشات آنلاین، تلفنی و حضوری را ساده کند تا هرگز فرصت فروش را از دست ندهید.
یخچال و فریزر
وقتی کافه خود را باز میکنید، به تجهیزات کافه ای نیاز دارید برای تازه نگه داشتن مواد غذایی و محصولات لبنی خود نیاز دارید. ویترینهای یخچالدار و یخچالهای پیشخوان از موارد ضروری هستند. یخچالها بخش بزرگی از طراحی کافیشاپ شما هستند، بنابراین باید ظاهری شیک و مطابق با حال و هوای کلی کافه شما داشته باشند.
قفسهبندی
قفسهبندی برای نگهداری حبوبات و سایر موجودیها مفید هستند. حتی برای نگهداری ظروف ضروری هستند. با یک سیستم قفسهبندی مناسب کسب و کار شما به همین راحتی اجرا میشود و در درازمدت باعث سود می شود.
سیستم امنیتی
هر کسب و کاری به یک سیستم امنیتی برای جلوگیری از جرم و حفظ امنیت کارکنان و مشتریان نیاز دارد که شامل تجهیزات امنیتی مانند دوربینها و دزدگیر هم در کافه و هم در جلوی درهای ورودی است.
ظروف
تجهیزات کافه دیگر نیز ظروف هستند که برای انتخاب فنجانهای سرو باید زمان و توجه زیادی صرف کرد. چیزی که قهوه خود را در آن برای مهمانان سرو میکنید باید تعادلی بین زیبایی و کاربردپذیری باشد. این ظروف باید طیف وسیعی از اندازههای مورد نیاز را داشته باشند. همچنین مقرون به صرفه باشند و به راحتی جایگزین شوند، زیرا شکستگی اتفاق میافتد. لیوان، کارد و چنگال و ظروفی را انتخاب کنید که بادوام باشند، اما در عین حال حال و هوای کافی شاپ شما را به تصویر بکشند.
تجهیزات نظافتی
- وسایل دستشویی
- سطل
- کهنه و اسپری تمیز کننده صنعتی تایید شده
- ماشین ظرفشویی
- سطل زباله و کیسه
کافه شما نه تنها نیاز به ارائه یک تجربه عالی و تمیز برای مشتری دارد، بلکه باید قوانین بهداشتی را نیز رعایت کند، که به معنای داشتن تجهیزات نظافتی تخصصی است.
میز و صندلی
در تجهیزات کافه میز و صندلی مهمترین نوع مبلمانی است که در کافیشاپ خود به آن نیاز دارید زیرا میخواهید مشتریانتان مدتی بنشینند و بمانند. میدانید که هر چه افراد بیشتر بمانند، بیشتر هزینه میکنند، بنابراین قطعاً باید زمانی را صرف فکر کردن در مورد صندلیها و سایر چیدمانهای نشستن متناسب با فضای شما و نیازهای مشتری کنید.
به عنوان مثال، اگر در حال سرو غذا هستید، صندلی و میزهای ناهارخوری عمودی بیشتری را انتخاب کنید تا مطمئن شوید که مردم میتوانند راحت غذا بخورند. از سوی دیگر، مبلها و صندلیهایی که دور یک میز قهوهخوری حلقه شدهاند، برای مشتریانی که میخواهند در حین لذت بردن از نوشیدنیهایشان کتاب بخوانند یا چت کنند، ایدهآل هستند.
اگرچه از نظر فنی به عنوان تجهیزات کافه دیده نمیشود، اما انتخاب مبلمان مناسب برای کافه شما یکی دیگر از انتخابهای مهم است که باید انجام شود. و وقتی صحبت از انتخاب به میان میآید، هنگام انتخاب مبلمان و دکوراسیون، راحتی باید یک نقطه تمرکز بزرگ باشد. این موارد نه تنها از منظر زیباییشناسی بلکه از جنبه عملی نیز باید مورد بررسی قرار گیرند. برخی از اقلام مورد نیاز این موضوع عبارتاند از:
- جلوی پیشخوان خانه
- منوها
- نورپردازی
- آثار هنری و دکور
- تجهیزات صدا و موسیقی
بسته به اینکه در داخل و یا خارج از کافه یا هر دو سرو میکنید، میتوانید میز و صندلیهای قهوه فلزی، پلاستیکی یا چوبی را انتخاب کنید.
دستگاه تصفیه آب
خیلی از چک لیستهای تجهیزات کافه دستگاه تفیه آب راحذف میکنند. کیفیت آب به طور مستقیم بر کیفیت قهوه و سایر نوشیدنیها تأثیر میگذارد؛ بنابراین خرید یک دستگاه تصفیه آب برای شما الزامی است.
اجاق گازها:
فر یکی از تجهیزات اصلی آشپزخانه شما است. نوع فری مورد نیازتان تا حد زیادی به نوع فست فود و غذایی بستگی دارد که سرو میکنید. انتخاب اجاق گاز یک فرآیند طولانی است. به همین دلیل مهم است که بدانید چه عاملی در هنگام خرید باید برایتان مهم باشد. هنگام انتخاب اجاق مناسب برای فست فود خود این عوامل را در نظر داشته باشید:
- اندازه
مقدار فضایی که در آشپزخانه خود دارید، تعیینکننده اندازه فری است که باید تهیه کنید. طراحی و چیدمان آشپزخانه به شما کمک میکند تا بدانید واقعا چقدر فضای اجاق گاز در اختیار دارید. علاوه بر این به این فکر کنید که در طول یک سرویس چه مقدار غذا در نظر دارید تهیه کنید تا متوجه شوید چه اجاق گازی و با چه اندازهای مناسب شماست.
- کیفیت
اجاق گاز قلب آشپزخانه شماست، بنابراین انتخاب نوعی که بتواند در برابر آزمایش زمان و استفاده مقاومت کند، تفاوت بین موفقیت و شکست است.
- عملکرد
این موضوع تا حد زیادی به نوع آشپزی شما بستگی دارد که قصد دارید در فست فود خود انجام دهید. اولین قدم این است که تصمیم بگیرید که اجاق گاز برقی میخواهید یا گازی.
انواع فر
مرحله بعدی این است که نوع فر مورد نیاز خود را مشخص کنید. قبل از شروع جستجو، فهرستی از انواع غذاهایی تهیه کنید که میخواهید سرو کنید. این موضوع به محدود کردن گزینههای شما کمک میکند. میانگین قیمت هر کدام از فرها از 5 میلیون به بالا است.
- فر تجاری
اکثر فستفودها حداقل یک فر تجاری یا استاندارد لازم خواهند داشت. این نوع فر برای پخت و پز یکنواخت عالی است و برای غذاهای نیمپز مناسب است. این نوع فر برای اکثر فست فودها ضروری است.
- فر کانوکشن دار
برخلاف اجاقهای تجاری، این اجاقها دارای فنهایی هستند که به گردش هوای گرم کمک میکنند. این فر برای پخت مواد غذایی مانند نان، شیرینی، پای و کلوچه و همچنین برشته کردن ایدهآل است.
- فر ترکیبی
مزیت اصلی این نوع فرها تطبیقپذیری آن است. با یک فر ترکیبی میتوانید فرایندهای کباب کردن، بخارپز کردن، دودی کردن، سرخ کردن، پختن یا گریل را انجام دهید.
- فر پیتزا
همانطور که از نام آن پیداست از این نوع فر برای تهیه پیتزا استفاده میشود. به دلیل دمای بالای آن، استفاده از آن فقط به تهیه پیتزا محدود نمیشود. با یک اجاق پیتزا میتوانید هر چیزی از دسر گرفته تا گوشت را سرو کنید.
- اجاق نقاله
احتمالاً این نوع فر را در ساندویچفروشی یا پیتزافروشی محله خود دیدهاید. در اجاق نقاله، غذا از تسمه نقاله عبور میکند و در آنجا گرم میشود یا با سرعت و حرارت خاصی پخته میشود.
تهویه
در زمان خرید تجهیزات کافه هنگامی که فرها را تهیه کردید، باید به فکر تهویه باشید. تهویه یک جزء کلیدی از وسایل آشپزخانه فست فود شما است و باعث میشود جریان هوای سالم را برای کارکنان خود فراهم کنید. آشپزخانههای تجاری محیطی پر استرس و شلوغ برای کار است.
یک سیستم تهویه جریان هوا و کنترل دما را در سرتاسر آشپزخانه فست فود شما مدیریت کرده و به حفظ محیطی دلپذیر، تمیز و سالم برای کارکنان شما کمک میکند. هنگام انتخاب طرح تهویه خود باید پنج عامل را در نظر بگیرید:
- میانگین جریان حجمی هوا
- فشار استاتیک
- بهرهوری انرژی
- اندازه
- سر و صدا
غذاسازها
در تجهیزات کافه و رستوران از غذاساز برای برش دادن، خرد کردن، آسیاب کردن و پوره کردن انواع مختلف غذا استفاده میشود. غذاسازها انواع و مدلهای مختلفی دارند و باید برای فست فود خود با توجه به نوع غذای سرو شده مدل مناسب را خریداری کنید.
در یک مدل غداساز کارکنان آشپزخانه میتوانند غذا را به صورت عمودی بریزند و سپس نوع برش مورد نظر خود را انتخاب کنند. با این نوع دستگاه به راحتی میتوانید کاسه را جدا کرده و محتویات آن را خالی کنید.
نوع دیگر غذاساز این امکان را میدهد که وقتی دستگاه در حال کار است، غذا را اضافه کنید. در این مدل غذای فرآوری شده در یک کاسه جداگانه قرار میگیرد. این نوع غذاسازها یک گزینه عالی برای آشپزخانه تجاری است.
برش دهندهها و اسلایسر
اسلایسر ابزاری عالی برای برش دادن موادغذایی مانند گوشت و پنیر است. اگر قصد دارید هر چیزی از ساندویچ گرفته تا سالاد را سرو کنید، قطعا به اسلایسر نیاز خواهید داشت. هنگام خرید اسلایسر، بسته به نیاز فست فود خود، موارد زیر را در نظر بگیرید:
- اتوماتیک یا دستی
- اندازه تیغه
- میزان اسب بخار
- سبک، متوسط یا سنگین
تجهیزات ایمنی
این مورد جزو لیست تجهیزات کافه اصلی نیست اما شما قبلاً همه مجوزهای لازم را دریافت کردهاید، بنابراین میدانید که سلامت و ایمنی اولویت شماره یک در این تجارت است. به منظور اطمینان از ایمنی کارکنان و مشتریان خود، مطمئن شوید که موارد ایمنی ضروری زیر را تهیه کردهاید:
- کپسولهای آتش نشانی
- جعبه کمکهای اولیه
- کفپوش لاستیکی
- تابلوهای کف مرطوب
- پیشبند و لباس فرم
- دستکش اجاق
- عینک ایمنی
- کلاه یکبار مصرف
- دوربینهای امنیتی
تجهیزات پخت و پز
مطمئن شوید که وسایل مورد نیاز زیر را به اندازه کافی در اختیار دارید:
- قابلمه و تابه (در اندازههای متنوع) درب دار
- قاشق برای مخلوط کردن و مزه کردن
- چاقوهای سرآشپز
- کاسههای همزن
- همزن
- کاردک
- ملاقه
- انبر
- تابههای پخت
- ورق و ماهیتابه
- حوله، دستمال
ظروف سرویسدهی
هر سرآشپز ماهری میداند که برای جیدمان غذا در بشقاب و سرو هر نوع غذایی به ظروف مناسب نیاز دارد که از اصلی ترین تجهیزات کافه رستوران است. شما باید کارد و چنگال، کاسههای با هر شکل و اندازه، رامکین، فنجان و لیوان تهیه کنید. اندازههای مختلف بشقابها و کاسهها مورد نیاز خود را بررسی کنید و سپس نیز شکستگی را در نظر بگیرید.
مقدار ظروف پذیرایی که باید بخرید کاملاً به اندازه فست فود شما و انواع غذاها بستگی دارد. لیست زیر انواع اصلی ظروف سرو هستند که باید برای فست فود خود تهیه کنید:
- ظروف: انواع بشقاب و کاسه
- لیوانهای مختلف
- چاقو، قاشق، چنگال
- دستمالهای پارچهای و رومیزی
ظروف نگهداری
تهیه ظروف نگهداری مواد غذایی مناسب، راز موفقعیت کسب وکار شما است. به دلیل انواع مختلفی از مواد غذایی که در فرآیند پخت و پز استفاده میشود، داشتن مجموعهای از ظروف نگهداری در تجهیزات کافه و رستوران ضروری است.
حتماً موارد زیر را تهیه کنید:
- ظرف سبزیجات: برای تازه نگه داشتن محصولات
- سطلهای بزرگ: از این سطلها برای نگهداری مواد خشک مانند آرد به صورت فلهای استفاده کنید.
- قوطیهای آشپزخانه: برای نگهداری مقادیر کم موادی مانند قهوه یا شکر مفید است.
- جعبههای خمیر: این جعبهها برای نگهداری خمیر خام ساخته شدهاند و اگر قصد پختن نان یا دسر را دارید به کارتان میآید.
- ظروف نگهداری مواد غذایی: آنها را در شکل و اندازههای مختلف تهیه کنید.
گریل گازی یا برقی
همه میدانند که استیک یا همبرگر عالی از یک گریل تهیه میشود. بهترین آنها با یک سطح سینی صاف اضافه شده است که برای تهیه پنکیک یا کباب کردن ساندویچ عالی است. که جزو لیست تجهیزات کافه و رستوران است.