آموزش قهوه ترک

دم آوری قهوه به روش ترک

سلام خیلی خوشحالم که به سایت من سر زدین؛ توی این مطلب قصد دارم درباره آموزش قهوه ترک با شما صحبت کنم. یکی از روش های دم آوری قهوه که بسیار از من سوال میشه.

البته شما میتوانید با شرکت در دوره آموزش باریستا به صورت عملی آماده سازی این نوشیدنی را فرا بگیرید.

آموزش قهوه ترک

قهوه ترک چیست؟

قهوه ترک یکی از روش های دم آوری قهوه است که عمده تفاوت آن با دیگر روش ها در این است که پودر قهوه فیلتر نمی شود. یعنی عصاره قهوه و پودر آن همزمان خورده می شود.آموزش قهوه ترک

قهوه ای که برای آماده سازی قهوه ترک از آن استفاده می شود باید به ریز ترین حالت ممکن (آرد مانند) آسیاب شود. دلیل ریز آسیاب شدن این است که هم عصاره بیشتری از قهوه گرفته شود و هم به دلیل نبود فیلتر، حالت دهانی بدی ایجاد نکند.

چه میزان آب و چه میزان قهوه لازم است؟

نسبت آب به قهوه دقیقا بستگی به نوع قهوه دارد، نسبتی که به صورت عرف استفاده می شود نسبت زیر است:

60 سی سی آب 

7 گرم پودر قهوه ی ترک آسیاب شده

آبی که برای دم آوری قهوه ی ترک  از آن استفاده می شود باید دمایی بین 4 تا 8 درجه داشته باشد، این سرد بودنِ آب باعث می شود زمان دم آوری قدری بیشتر طول کشیده و در نتیجه دم آوری یک دست تری داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: کافه لاته چیست؟

روش دم آوری قهوه ترک

برای دم آوری قهوه ی ترک به وسیله ای به اسم ترکیش جزوه نیازمندیم.

آموزش قهوه ترک

ابتدا میزان 60 سی سی آب سرد را داخل ترکیش جزوه ریخته، سپس 7 گرم قهوه آسیاب شده را به آن اضافه می کنیم.

قبل از قرار دادن روی حرارت، ترکیب بالا را هم میزنیم تا پودر و آب کمی با هم میکس شوند.

سپس مخلوط آب و قهوه را بر روی حرارت ملایم قرار می دهیم.

نکته مهم: پس از قرار دادن مخلوط بر روی حرارت، به هیچ وجه مخلوط را هم نمی زنیم. 

پس از 3 تا 4 دقیقه مخلوط ما شروع به جوشیدن و بالا آمدن می کند که در هنگام بالا آمدن، آن را از روی شعله بر داشته و سرو می کنیم.

در برخی روش ها قهوه ترک چندین بار بر روی شعله قرار داده شده و مجددا برداشته می شود تا فومِ بیشتری در قهوه ایجاد شود اما این کار باعث می شود تا قهوه عصاره ی بیشتری داده و در نتیجه طعم های نلخی در قهوه افزایش پیدا کنند و به همین دلیل این روش توصیه نمی شود.

بهترین روش که طعمِ خیلی خوبی در قهوه ترک ایجاد می کند این است که فقط یک بار فرایند دم آوری در آن انجام شود.

فنجان مناسب برای سرو قهوه ترک

فنجانی که معمولاً قهوه ترک در آن سرو می شود، فنجانی با گنجایش 60 تا 80 سی سی است و ترجیحاً می بایست فنجان سرامیکی باشد.

در هنگام سرو قهوه ترک باید از یک شات آبِ هم دمای محیط استفاده شود.

همینطور معمولا از یک نوع شیرینی مثل باسلق و باقلوا نیز استفادده می شود.

قهوه ای که فیلتر نمی شود!

قهوه ترک یکی از متدهای دم آوری قهوه است که در آن پودر قهوه فیلتر نشده و در فنجانِ نهایی نوشیده می شود. از این بابت این نوع قهوه طرفداران خاص خود را دارد و هر سلیقه ای این قهوه را نمی پسندد.

در باقیِ متدهای دم آوری قهوه ما شاهد استفاده از فیلترهای فلزی، کاغذی یا پارچه ای هستیم اما در قهوه ترک از هیچ فیلتری استفاده نمی شود.


سایت و پیج اینستاگرام من رو دنبال کنید تا از دنیای هیجان انگیز قهوه و نوشیدنی های سرد همواره مطلع باشید.

نویسنده: رضا پورمحمودیان

کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است.

پیج اینستاگرام من

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *