تفاوت عربیکا و روبوستا

عربیکا یا روبوستا؟

عربیکا و روبوستا دو گونه ی بسیار معروف قهوه هستند که همواره مورد سوال مردم عادی هستند. تفاوت عربیکا و روبوستا در چند گزینه است.

مردمی که تخصصی در زمینه ی قهوه ندارند اما دوست دارند قهوه ای مرتبط با سلایق طعمی خودشان بنوشند می بایست کمی درباره ی ویژگی های این دو گونه و تفاوت های آن ها بدانند.

تفاوت عربیکا و روبوستا

قهوه بعد از اینکه رست شد (بو داده شد)، تقریبا دانه های قهوه یک شکل و از نظر ظاهری بسیار مشابه یکدیگر هستند، اما آیا می دانید صدها نوع مختلف قهوه وجود دارد؟

 

80 درصد قهوه ای که روزانه مردم در سراسر جهان می نوشیند از نوع عربیکا و روبوستا می باشد و تنها 20 درصد آن از گونه های دیگر است.

اینکه بدانید این دو نوع گونه چه تفاوت هایی با هم دارند برای درک انتخاب و نوشیدن قهوه بسیار مهم است. با توجه به شرایط آب و هوایی و تفاوت در طعم، انتخاب این دو گونه کاملا سلیقه ای است.

به طور کلی پرورش گونه ی روبوستا بسیار آسان تر از عربیکا است. گیاه روبوستا تا ارتفاع 6 متر رشد می کند و به همین دلیل از نفوذ حشرات به این گیاه جلوگیری می شود و در برابر آن ها مقاوم است. اما عربیکا حداکثر تا 4.5 متر رشد دارد و این گونه نسبت به روبوستا حساس تر است.

آموزش باریستا خرداد ماه 1402 با مدرک فنی و حرفه ای

محل رشد گونه ی روبوستا مناطق پایین و نزدیک به سطح دریاست اما عربیکا در مناطق مرتفع پرورش می‌یابد و برداشت آن کمی مشکل است. شکل دانه ی عربیکا کشیده و حالت s مانند است اما دانه‌ی ربوستا گردتر است.

در سرتاسر جهان عربیکا محبوب‌تر از روبوستا می‌باشد و مردم این گونه را بیشتر دوست دارند. در حقیقت حدود 75 درصد از تولید جهانی مربوط به عربیکا می‌باشد و 25 درصد از آن متعلق به روبوستا است. یکی از بزرگ ترین تولید کنندگان گونه ی عربیکا کشور برزیل است.

ویژگی های قهوه عربیکا

قهوه عربیکا

  • آرومای دلنشین
  • کِرمای ضعیف
  • بادی ضعیف
  • اسیدیته بالا
  • بیترنس پایین
  • سوئیتنس بالا
  • کافئین پایین

 

ویژگی های قهوه روبوستا

قهوه روبوستا

  • آروما خاک مانند
  • کرمای بالا
  • بادی بالا
  • اسیدیته ضعیف
  • بیترنس بالا
  • سوئیتنس پایین
  • کافئین بالا

 

تفاوت عربیکا و روبوستا در کافئین و آنتی اکسیدانشان

مواد معدنی و ترکیبات شیمیایی متفاوتی در این گونه ها وجود دارد، به طور مثال کافئین روبوستا نسبت به عربیکا بیشتر است. در هر دانه‌ی روبوستا حدود 2.7 درصد و در عربیکا 1.5 درصد کافئین موجود است که تقریبا کافئین روبوستا 2 برابر عربیکا است.

همه‌ی ما می‌دانیم که قهوه حاوی آنتی‌اکسیدان‌های مفیدی برای بدن ما می‌باشد. آیا می‌دانستید مقدار این آنتی‌اکسیدان‌ها در روبوستا بیشتر از عربیکاست؟! دانه‌های روبوستا حاوی 7 تا 10 درصد کلرژنیک اسید هستند اما این مقدار در عربیکا بین 5.5 تا 8 درصد متغیر است.

کلرژنیک اسید به عنوان یک آنتی اکسیدان در سیستم عصبی فعالیت می‌کند و عوامل ایجاد کننده التهاب در سیستم عصبی را سرکوب می‌نماید، همچنین به عنوان یک ملین در افراد مبتلا به یبوست کاربرد دارد.

تفاوت گونه ها در تهیه اسپرسو

اگر قصد دارید قهوه را به روش اسپرسو عصاره گیری کنید، می توانید از یکی از گونه ها و یا ترکیبی از آن ها برای آماده سازی اسپرسو استفاده کنید.

ترکیب هایی که از 50 درصد شروع شده و تا 90 درصد موجود هستند و معمولا درصدِ بیشتر در این ترکیب ها گونه ی عربیکا است.

اگر دوست دارید اطلاعات بیشتری درباره اسپرسو داشته باشید، حتما به مقاله ی اسپرسو چیست؟ سر بزنید.


سایت و پیج اینستاگرام من رو دنبال کنید تا از دنیای هیجان انگیز قهوه و نوشیدنی های سرد همواره مطلع باشید.

نویسنده: رضا پورمحمودیان

کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است.

پیج اینستاگرام من

خرید ملزومات کافی شاپ

۲ نظر در “تفاوت عربیکا و روبوستا

    • رضا پورمحمودیان می گوید :

      در مناطق هم سطح دریا میشه عربیکا کشت کرد اما هرچی ارتفاع بالاتر باشه کیفیت قهوه ی عربیکا بهتر خواهد بود

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *